Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Kırım Derneği Genel Merkezi, Neriman Celal'in serbest bırakılması üzerine açıklama yaptı

Kırım Derneği Genel Merkezi, Neriman Celal'in serbest bırakılması üzerine açıklama yaptı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Rus esaretinden kurtulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in serbest kalmasına ilişkin olarak açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırım Derneği Genel Merkezi, Neriman Celal'in serbest bırakılması üzerine açıklama yaptı
KAYNAK: Kırım Haber Ajansı

Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleştirilen esir takası kapsamında serbest bırakıldı. 3 yıl aradan sonra Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbest bırakılması geniş yankı uyandırdı.

KIRIM DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbestliğine ilişkin olarak yazılı açıklamada yayımladı. Derneğin 1 Temmuz 2024 tarihli basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Vatanımız Kırım’ı işgal eden Rusya Federasyonu tarafından asılsız ve uydurma gerekçelerle yargılanarak mahkûm edilen Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in salıverilerek esir takası sırasında Ukrayna’ya iade edilmesi Kırım Tatar diasporası tarafından büyük sevinç ve memnuniyetle karşılanmıştır. Kırım’daki millî mücadelemizin önemli liderlerinden biri olan Nariman Celal’e, ailesine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Daha evvel Rusya tarafından benzer şekilde asılsız ve uyduruk gerekçelerle, hukuksuz ve yetkisiz olarak tutuklanan diğer iki Meclis Başkan Yardımcımız İlmi Umer ve Ahtem Çiygöz vakalarında olduğu gibi Nariman Celal’in hürriyetine kavuşmasında emek ve desteği olan tüm yetkililere teşekkürlerimizi bildiririz. Umudumuz ve beklentimiz odur ki; halen Rusya tarafından insanlık dışı koşullarda esir tutulan tüm Kırım Tatar vatandaşlarımız ve diğer esirler en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşur. Kırım Tatar halkının Kırım’daki vahşi Rus işgaline karşı mücadelesi yılmaksızın devam edecektir. Saygılarımızla.

NARİMAN CELAL ESARETTEN KURTULDU!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde serbest bırakıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), açıklamasıda Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtmişti.

Nariman Celal'i, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov karşıladı.

Nariman Celal, hürriyetine kavuştuktan sonra eşi Leviza Celal ile telefonda görüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlattı

UEFA, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlattı