20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Virüsü yenen doktor yaşadıklarını anlattı

Virüsü yenen doktor yaşadıklarını anlattı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Türkmen Bahadır Arıkan, koronavirüs nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlattı. Görev yaparken yakalandığı koronavirüsü yenerek 19 gün sonra göreve başlayan Arıkan, "Hastalık sizi ansızın yakalıyor ve hemen de bırakmıyor" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Virüsü yenen doktor yaşadıklarını anlattı

Kayseri Tabip Odası Genel Sekreteri ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Türkmen Bahadır Arıkan (39), 27 Ağustos'ta hastanede nöbetçiyken ateş, ishal ve eklem ağrıları nedeniyle koronavirüs test yaptırdı.

Testi pozitif çıkan Arıkan, hastanede tedavi altına alındı. 5 gün sonra testi negatif çıkan Arıkan'ın tedavisine evde devam edildi. Evde kendini karantinaya alan Arıkan, 14 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak yeniden görevine başladı.

Evde karantina sürecinde ara ara ateşinin yükseldiğini, halsizlik ve kalp çarpıntıları yaşadığını belirten Arıkan, koronavirüsün kendisinde çıkacağını hiç tahmin etmediği söyledi.

Kimsenin "bana bulaşmaz" şeklinde bir yaklaşım sergilememesi gerektiğinin altını çizen Arıkan  koronovirüsle ilgili toplumdaki yanlış algıları şöyle sıraladı:

"Ben bu hastalığı kışın herhalde geçirdim, yakınlarımda çıktı ama bu zamana kadar bende bir şey çıkmadı' yanlış bir algı. 'Ben gencim, ek hastalığım yok, bana bir şey olmaz da' yanlış bir algı. 'Ben iyiyim bende bir şey yok, arkadaşıma da bulaştırmam' diye düşünülebiliyor. Ama semptomunuz çıkmadan iki gün öncesine kadar bulaştırıcılığınız olabiliyor. İkinci tehlike de asemptomatik ya da hastalığı yayan olabiliyorsunuz. Dolayısıyla sizde semptom görünmese de hastalığı arkadaşınıza, o da gidip yakınına bulaştırabilir."

"Hastalık bitse de yorgunluk bitmiyor"
Koronavirüse yakalanıp iyileşen diğer tüm insanlarda olduğu gibi, kendisinin de eskisine nazaran daha çabuk yorulduğunu söyleyen Arıkan, işine başladığını ancak yorgunluk halinin devam ettiğini ifade etti.

Önceden spor yaptığını ancak şimdi koşmakta bile zorlandığını söyleyen Arıkan, "Hastalık sizi ansızın yakalıyor ve hemen de bırakmıyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteorolojiden sağanak uyarısı