20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası Rum yönetiminde ‘Maraş’ paniği

Rum yönetiminde ‘Maraş’ paniği

Rum yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’daki KKTC ziyaretinde Maraş şehrinin askeri bölge statüsünü kaldırarak mülk sahibi Rumları mahkeme yoluyla Türk yönetimi altında evlerine çağıracağı korkusunu yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rum yönetiminde ‘Maraş’ paniği

Kıbrıs Rum yönetimi, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü törenlerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir bölümü sivil ziyarete açılan Maraş kentinin askeri bölge statüsünü kaldırarak, mülk sahibi Rumları mahkeme yoluyla Türk yönetimi altında evlerine çağıracağı endişesini yaşıyor. Rum yönetimi, bu yöntemle kenti tamamen kaybedeceklerinden korkuyor.

İKİNCİ ZİYARET OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 15 Kasım’da KKTC’nin 37’inci kuruluş yıldönümünde Maraş’ı ziyaret ederek, kentin yeniden hayata döndürüleceğini açıklamıştı.

Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye yapacağı ziyarette kenti ikinci kez ziyaret etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Rum Fileleftheros ve Politis gazeteleri son iki gündür manşetlerinde Erdoğan’ın ziyaretinde Maraş’la ilgili çarpıcı açıklamalar yapacağını ileri sürdü. Gazete haberlerine göre Maraşlı Rumların temsilcisi Simos Yohannu, 6 Temmuz’da Rum lider Nikos Anastasiadis’le bir araya gelerek, endişelerini dile getirecek ve ulusal bir politika oluşturulmasını isteyecek.

Rum örgütler, Erdoğan’ın ziyaretinden bir gün önce 19 Temmuz gecesi Maraş’ın Rum yönetimi ile sınır bölgesinde eylem düzenleyecek. Türkiye konulu son AB zirvesinde de Maraş’ı gündeme getiren Anastasiadis ise uluslararası alanda Türkiye’ye baskı yapılması yönünde açıklamalar yapıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, defalarca kentin Rumlara iade edilmeyeceğini ve Rumların mülk haklarının da tanınarak Türk yönetimi altında açılacağını belirtmişti.
 
KENTTE HAZIRLIK

1974’ten bu yana kapalı tutulan, öncesinde Ortadoğu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri kabul edilen Maraş kentinin bir bölümü, geçen yıl ekim ayında sivil ziyarete açıldı. Aradan geçen sürede kentin sahil ve kamu alanlarında düzenlemeler yapıldı ve yeni plajlar halkın kullanımına açıldı.

Devam eden çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci ziyaretine yönelik olduğuna dikkat çekiliyor. 1974 öncesinde “Ortadoğu’nun Las Vegas’ı” diye anılan Maraş’ta envanter çalışması da tamamlandı. Kentte, biri İngiliz kraliyet ailesine ait, çoğu yıldızlı 105 otel, 4 bin 649 ev ve daire, 21 banka, 99 eğlence merkezi, 2953 işyeri bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Özarslan: Kılıçdaroğlu kafa olarak maça hazır değil

MHP’li Özarslan: Kılıçdaroğlu kafa olarak maça hazır değil