19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Türk Dünyası TİKA’nın katkılarıyla Bosna-Hersek’te “Anesteziyoloji Eğitim" programı düzenlendi

TİKA’nın katkılarıyla Bosna-Hersek’te “Anesteziyoloji Eğitim" programı düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen "Anesteziyoloji Eğitim" programı, 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlendi. Bu program, sağlık alanında uzmanlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sağlayarak hem Türkiye hem de Bosna-Hersek arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİKA’nın katkılarıyla Bosna-Hersek’te “Anesteziyoloji Eğitim" programı düzenlendi

TİKA’nın desteğiyle Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), BiH Sırp Cumhuriyeti Entitesi Sağlık ve Sosyal Çalışma Bakanlığı, BiH Federasyon Tabipler Odası ve BiH Federasyonu Anesteziyoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen eğitimlere yaklaşık 70 anestezist doktor katıldı. Türkiye’den gelen uzman hekimler “Anestezi ve Yoğun Bakımda USG kullanımı”, “Rejyonel Anestezi Kursu” ve “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” düzenleyerek bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi’nde düzenlenen ve her biri üç gün süren bu kurslarda, Türkiye’den gelen 13 uzman hekim, 70 Bosna Hersekli doktora hem teorik hem de uygulamalı eğitim vererek, kursiyerler ile interaktif çalışmalar gerçekleştirdi.

Eğitim programının kapanış törenine Saraybosna Kantonu Sağlık Bakanı Enis Hasanovic,  Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Hajrija Maksic, BiH Federasyon Tabipler Odası Başkanı Pim. Dr. Amila Becirovic TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık ve TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem katıldı.

BiH Federasyon Tabipler Odası Başkanı Pim. Dr. Amila Becirovic, yaptığı konuşmada TİKA tarafından düzenlenen eğitim sayesinde ilk defa Bosna-Hersek’in tüm entitelerinden yüksek sayıda doktor bir araya geldiğini belirtti. Bosna Hersek’teki meslektaşlarının adına eğitimin düzenlenmesine emeği geçen TİKA başta olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

TARD Başkanı Erdem ise “Bosna Hersek’te bulunmaktan ve Bosna-Hersekli meslektaşlarımızla tanışma ve tecrübelerini aktarmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Saraybosna Kantonu Sağlık Bakanı Enis Hasanovic yaptığı konuşmada Saraybosna’da düzenlenen eğitimden memnuniyetini dile getirerek Türkiye’nin TİKA eliyle şimdiye kadar Bosna-Hersek’e verdiği destekler için teşekkürlerini sundu.

Eğitimde yer alan katılımcılar adına basına açıklama yapan Tuzla Üniversitesi Klinik Merkezi çalışanı Lejla Dedic-Simendic “Eğitim mükemmeldi. Üç önemli alanda üç gün süren eğitim ameliyathanelerde yaptığımız çalışmalarda bize çok faydalı olacak. Eğitim o derecede başarılıydı ki eğitmenlerin bize aktardıklarını biz yarın ameliyathaneye girdiğimizde hepsini uygulayıp hastalarımıza fayda sağlayabileceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı?

MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı?