Türkgün Türk Dünyası Türk Kültür ve Miras Vakfı, Polonya'daki Kırım Tatarlarının kültürel mirasına dikkat çekiyor

Türk Kültür ve Miras Vakfı, Polonya'daki Kırım Tatarlarının kültürel mirasına dikkat çekiyor

Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova, Polonya Senatosu Başkanvekili Michal Kaminski ile yaptığı görüşmede Polonya'daki Kırım Tatarları ve Karaimlerin kültürel mirasının korunması ve araştırılması hususuna dikkat çekti.

Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova, Polonya Senatosu Başkanvekili Michal Kaminski ile yaptığı görüşmede Polonya'daki Kırım Tatarları ve Karaimlerin kültürel mirasının korunması ve araştırılması hususuna dikkat çekti.

KAYNAK: QHA

Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova, Polonya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Polonya Senatosu Başkanvekili Michal Kaminski ile bir araya geldi.

Görüşmede Türk dünyası ile Polonya arasında kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik iş birliği konuları masaya yatırıldı.

Raimkulova, Vakfın Türk dünyasının kültürel ve tarihî mirasının korunması ve tanıtılması alanında yürüttüğü çalışmalar ile Polonya'yla bu alanda olası iş birliği imkânları hakkında Senato Başkanvekili Kaminski'ye bilgi verdi.

POLONYA'DAKİ KIRIM TATARLARININ KÜLTÜREL MİRASININ KORUNMASININ ÖNEMİ

Ayrıca Raimkulova, Polonya’da yaşayan Kırım Tatarlarının ve Karaimlerin kültürel mirasının korunması ve araştırılması konusunda ortak girişimlerin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Kaminski ise Polonya’nın tarihî ve kültürel mirasın korunmasına büyük önem verdiğini belirterek, Türk dünyası ile kültürel alışverişin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Görüşmeye Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Varşova Büyükelçisi Nergiz Gurbanova ve Kazakistan Cumhuriyeti’nin Varşova Büyükelçisi Alim Kirabayev de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *