20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam 29 Ekim'de köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 29 Ekim'de otoyollar bedava mı?

29 Ekim'de köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 29 Ekim'de otoyollar bedava mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel toplu taşımanın ücretsiz olmasının ardından köprü ve otoyollar ücretsiz mi? sorusu akıllara geldi. Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. 3 günlük tatilini birleştirip tatile çıkacak olan vatandaşlar 29 Ekim'de köprü ve otoyalar ücretsiz mi olacak? sorusuna cevap arıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
29 Ekim'de köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 29 Ekim'de otoyollar bedava mı?

29 Ekim'de köprü ve otoyollar ücretsiz olup olmayacağı merak edildi. Tatil planı yaparak yola çıkan vatandaşlar, 29 Ekim'de köprü ve otoyalar ücretsiz mi olacak? Otoyollar bedava mı? gibi sorularına yanıt aramaya başladı. İşte 29 Ekim Cuma köprü ve otoyolların durumu... 

29 EKİM'DE KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

29 Ekim'de köprü ve otoyollar ücretsiz olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 29 Ekim'de yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binecek. Ancak köprü ve otoyolları kullanacak araçlara dair net bilgi paylaşılmadı.

29 Ekim'de köprü ve otoyollar

29 EKİM'DE NE OLDU?

Osmanlı Devleti, 1876 yılına kadar mutlak monarşi, 1876-1878 ve 1908-1918 arasında meşruti monarşi ile yönetilmişti. I. Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğramasının ardından işgale uğrayan Anadolu'da halkın işgalcilere karşı Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiği Milli Mücadele, 1923 yılında milli güçlerin zaferi ile sonuçlandı. Bu süreçte, "Büyük Millet Meclisi" adıyla 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan halkın temsilcileri, 20 Ocak 1921'de Teşkilat-ı Esasiye Kanunu adlı yasayı kabul ederek egemenliğin Türk ulusuna ait olduğunu ilan etmiş ve 1 Kasım 1922'de aldığı kararla saltanatı kaldırmıştı. Ülke, meclis hükûmeti tarafından yönetilmekteydi.

27 Ekim 1923'te İcra Vekilleri Heyeti'nin istifası ve yerine meclisin güvenini kazanacak yeni bir kabinenin kurulamaması üzerine Mustafa Kemal Paşa, yönetim biçiminin Cumhuriyet olması için İsmet Paşa ile birlikte bir kanun değişikliği tasarısı hazırlayarak 29 Ekim 1923'te Meclis'e sundu. Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nda yapılan değişikliklerin kabulü ile Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilmiş oldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Cumhuriyeti 98 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti 98 yaşında