20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Hasarlı okulda piyano çalarken görüntülenmişti… Acımızı notalarla gösterdik

Hasarlı okulda piyano çalarken görüntülenmişti… Acımızı notalarla gösterdik

Depremin vurduğu Hatay'da gönüllü görev yaptığı sırada hasarlı okulda piyona çalarken çekilen görüntüsüyle sosyal medyada gündem olan müzik öğretmeni Ozan Can Alkaya (29), "Acımızı notalarla gösterdik" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hasarlı okulda piyano çalarken görüntülenmişti… Acımızı notalarla gösterdik

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden Hatay’ın Antakya ilçesinde gönüllü görev yapan müzik öğretmeni Ozan Can Alkaya, sarsıntıda hafif hasar alan okulun müzik sınıfında piyano başına geçerek, Erik Satie'nin 'Gnossienne 1 notes' bestesini çaldı. Alkaya'nın piyona çalarken çekilen videosu, sosyal medyada gündeme geldi. Deprem bölgesindeki görevi biten ve Ankara'ya dönen özel okulda müzik öğretmeni Ozan Can Alkaya, DHA'ya konuştu. Alkaya, enkazdan kurtulan çocukların acısını hafifletmek için deprem bölgesine gittiklerini belirterek, "Biz enkaz bölgesine gittiğimizde çocuklar için neler yapabileceğimizi düşündük. Bu depremde onlar çok fazla yara aldı.

Onların acısını bir an olsun hafifletmek adına çeşitli etkinlikler yapmak için ordaydık. Eğitimciler olarak destek olmak için gittik. Piyano çalmam tamamen kendiliğinden gelişti. Okulumuz bize destek oldu, biz de 20 kişilik bir ekiple gönüllü olarak katılım sağladık. Bir okul gördük, fazla zarar görmemişti. Tesadüfen müzik sınıfının penceresinin açık olduğunu gördük. Daha sonra piyanonun başına oturdum. Şarkı Erik Satie'nin ağıt üzerine yazdığı 'Gnossienne 1 notes' adlı bestesiydi. Biz de acımızı notalarla gösterdik" dedi.

 'UMUTLARIMIZ TÜKENMESİN'

Piyano çaldığı anlardan görüntünün, eski mezun öğrencisi tarafından habersiz çekildiğini söyleyen Alkaya, "Ardından kendisinden istedim anı olsun, diye sosyal medyada paylaştım. Daha sonra farklı bir müzisyen kendi hesabında paylaştı. Olumlu dönüşler alınca mutlu hissettim.

Bütün büyük yıkımların, ölümlerin olduğu bir bölgeydi. Ben de kendi acımı içimde hissederken bunu müzikle ifade etme amacı duydum. Bu şekilde kendimizi müziğin büyülü notalarına bırakmış oldum. Kendimi en iyi şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Çocuklar için birer umut olmaya gittik. Umutlarımız hiç tükenmesin" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramanmaraş'ta bir mahalle neredeyse yok oldu

Kahramanmaraş'ta bir mahalle neredeyse yok oldu