15 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Yaşam Migros küçükbaş büyükbaş 2021 kurban fiyatı kaç TL? Migros kurbanlık fiyatları ne kadar?

Migros küçükbaş büyükbaş 2021 kurban fiyatı kaç TL? Migros kurbanlık fiyatları ne kadar?

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı bu yıl 20-21-22-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Peki, Migros kurbanlık fiyatları ne kadar? Migros küçükbaş büyükbaş 2021 kurban fiyatı kaç TL? İşte Migros kurbanlık fiyatları...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Migros küçükbaş büyükbaş 2021 kurban fiyatı kaç TL? Migros kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile birlikte güncel kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. Migros kurbanlık fiyatları ne kadar? Migros küçükbaş büyükbaş 2021 kurban fiyatı kaç TL? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. 20 Temmuz 2021 tarihinde birinci günü idrak edilecek olan kurban hazırlıkları tüm vatandaşlar tarafından yapılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler...

MİGROS KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

İslami usullere uygun güvenilir kurbanınızı Migros'tan alabilirsiniz.

Koç en az 12 kg kuyruk yağsız kemikli et 1,795 TL,

Koç kıvırcık en az 16 kg kemikli et 1,950 TL,

Büyükbaş 1/7 hisse en az 25 kg sakatatsız kemiksiz et 33-35 kg kemikli ete denk gelir 2,295 TL olarak açıklandı.

kurbanlık

MİGROS KURBANLIK SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

Satın aldığınız kurbanınızı mağazadan teslim alabilirsiniz. Teslim almak istediğiniz mağazayı seçebilirsiniz.

Adresinize teslim ettirebilirsiniz. İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa-Antalya

Hayır kurumuna bağışlayabilirsiniz. Kızılay/Koruncuk Vakfı/Ziçev Vakfı

Koç ve Büyükbaş kurbanınızın deri, kelle, paça, sakatat, bağırsak, yağlar ve büyükbaş kemikleri hayır kurumuna bağışlanır. Ziçev ve Eğitim Gönüllüleri Vakıflarına bağışlanır.

KURBAN KESMENİN DAYANAĞI NEDİR?

Kurban, Kur'an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadettir. Kurbanın meşru bir ibadet olduğuna dair Kur'an-ı Kerim'de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir (Sâffât, 37/107).

Kurbanın meşruiyetine işaret eden başka âyetler de vardır: "Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin." (Hac, 22/28), "Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık." (Hac, 22/34), "Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah'ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah'ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hac, 22/36-37)

Bu âyetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allah'a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlâs ve takva olduğunun bizzat âyetin metninde yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.s.) de, kurbanı bir ibadet olarak kabul etmiş ve bizzat kendisi de kurban kesmiştir. Hz. Peygamberin (s.a.s.), meşru kılınmasından itibaren vefat edinceye kadar her yıl kurban kestiği bilinmektedir (Tirmizî, Edâhî, 11; bkz. Buhârî, Hac, 117, 119; Müslim, Edâhî, 17).

Sahih hadis kaynaklarında yer alan rivayetlerde, Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban bayramında Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu, kurbanın kesilir kesilmez Allah katında makbul olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da dâhil olmak üzere her şeyinin kişinin hayır hanesine yazılacağını ifade edip; bu ibadetin Allah rızası için yapılmasını tavsiye etmiştir (Tirmizî, Edâhî, 1; İbn Mâce, Edâhî, 3).

Ayrıca hicretin ikinci yılından itibaren bugüne kadar müslümanların kurban kesmeleri, bu konuda görüş birliği olduğunu da göstermektedir (İbn Kudâme, el-Muğnî, XIII, 360).

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MTV ödemeleri ne zamana kadar yapılabilecek? 2021 MTV ne kadar? Online MTV ödeme

MTV ödemeleri ne zamana kadar yapılabilecek? 2021 MTV ne kadar? Online MTV ödeme