20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Nefes darlığı şikayetiyle gitti! Karnından çıkan şoke etti

Nefes darlığı şikayetiyle gitti! Karnından çıkan şoke etti

Manisa'da, nefes darlığı nedeniyle devlet hastanesine başvuran Bilsen Sinik'in (57) karnından ameliyatla 20 santim çapında 3 kilo ağırlığında kitle çıkartıldı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nefes darlığı şikayetiyle gitti! Karnından çıkan şoke etti

Turgutlu'da 2 yıldır sürekli şişen karnı nedeniyle nefes alıp vermekte zorluk çeken Bilsen Sinik, İlçe Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Başhekimi Opr. Dr. Murat Özşahin tarafından yapılan tetkikler sonucunda Sinik'in karnında şişmeye neden olan kist hidatik tespit edildi. Sürekli büyüyerek karaciğer, böbrek, diyafram ve ana damarlara baskı yapan kistin ameliyatla alınmasına karar verildi. Opr. Dr. Murat Özşahin ve ekibi tarafından 2 saat süren ameliyatla Sinik'in karnındaki 20 santim çapında, 3 kilo ağırlığındaki kitle alındı. Aynı ameliyatta Sinik'in rahmi de alındı.

Kitlenin 3 sene önce endoskopi olurken fark edildiğini belirten Bilsen Sinik, "Ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrım da yok. 57 yaşındayım, ben dünyaya yeni geldim. Nefes alamıyordum, yatamıyordum" dedi.

'Küçük Bir Kist Olsa Bile Hemen Kadın Doğuma Gidin'
Turgutlu devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Özşahin ise, "Hastamız 10- 15 gün önce bize başvurdu, nefes darlığı vardı. Kitle olduğu kendisine söylenmiş. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne yönlendirilmiş. Yoğunluktan dolayı orada ameliyatı yapılmadan bir şekilde bize ulaştı. Filmlerine baktık, tetkikler istedik. İyi huylu kiste benziyordu. Bu amaçla ameliyatımızı planladık. 1,5- 2 saatlik ameliyatla teyzemizin kistini çıkardık. Onun beraberinde 'sıkıntı çıkarmasın' diye rahmini de aldık. Teyzemiz rahatladı, nefes darlığı geçti. Ağrıları da yok. Kendisini taburcu edeceğiz. Buradan çıkacak sonuç; küçük bir kist olsa bile hemen kadın doğum doktoruna gidin, ertelemeyin, tedavisini yaptırın. Beklemeyin, beklerseniz, kist büyür, ameliyat zorlaşır, kanser riski artar. Kadın doğum kontrollerimizi aksatmayalım. Belli bir noktaya gelince işler zorlaşıyor. Kist bulunduğu mutlaka takip ettirsinler" diye konuştu. (DHA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Rusya maymun çiçeği virüsünü biyolojik silah olarak kullandı!'

'Rusya maymun çiçeği virüsünü biyolojik silah olarak kullandı!'