18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün 3. Sayfa Kendisine sarkıntılık eden adamı öldürmüştü! İşte 4 çocuk annesi kadına verilen ceza

Kendisine sarkıntılık eden adamı öldürmüştü! İşte 4 çocuk annesi kadına verilen ceza

Kayseri'de kendine sarkıntılık ettiği gerekçesiyle komşusu Mehmet Can'ı öldüren 4 çocuk annesi Sonay Aslaner, 'iyi hal' indirimi ile 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet ayrıca Aslaner'in 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kendisine sarkıntılık eden adamı öldürmüştü! İşte 4 çocuk annesi kadına verilen ceza
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Kayseri'de kendisini rahatsız ettiğini öne sürdüğü komşusu Mehmet Can'ı (22) tabanca ile vurarak öldüren 4 çocuk annesi Sonay Aslaner (26), 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 23 Ocak'ta Akkışla ilçesinde meydana geldi. Sonay Aslaner, kendisini sürekli rahatsız ettiğini belirten komşusu Mehmet Can'ı çıkan tartışmada tabancayla vurdu. Mehmet Can hayatını kaybetti, gözaltına alınan Sonay Aslaner tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soner Arslaner hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Aslaner hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan dava açıldı. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Sonay Aslaner, ölen Mehmet Can'ın şikayetçi ailesi ile taraf avukatları hazır bulundu. Mehmet Can'ın şikayetçi ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

“O AN SİLAH BİRDEN PATLADI”

İlk duruşmada, "Hayvanlara bakarken ahırın kapısı açıldı, içeriye Mehmet girdi, eline sopa aldı, telefonla eşimi arayacaktım. Sopa ile elime vurdu, telefon kırıldı. Sonra koluma, bacağıma sopa ile vurmaya başladı. 'Niye söyledin' dedi. Bağırdım, kendimi duyuramadım. Beni ve çocuklarımı öldürmekle tehdit etti. Başka bir gün de yine karşılaştık. 'Kızım bak sana yaptıklarımı kimseye inandıramazsın, sana yaptıklarımı kızına da yaparım' dedi. Korkuyla silahı çıkardım. Silahı çıkardıktan sonra kayınvalidesi ile baldızı korkup, kaçtılar. O anda silah birden patladı, Mehmet yere düştü. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Neler oldu, gerçekten hatırlamıyorum. Karakola gittim, karakoldaki polise 'Abi beni kurtar' dedim. İfade bitiminden sonra öğrendim ki onu vurmuşum. Daha sonra da ölmüş. Böyle bir insan değildim, korktum, benim 4 tane çocuğum var. Böyle olsun istememiştim" diyerek savunma yapan 4 çocuk annesi Sonay Aslaner, önceki ifadelerini tekrarlayıp, beraatini istedi.

RUHSATSIZ SİLAHTAN 1 YIL 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Sonay Aslaner'i 'Kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra cezayı 'haksız tahrik' indirimi ile 15 yıla, 'iyi hal' indirimi ile de 12 yıl 6 aya düşürerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca Aslaner'i 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan 1 yıl 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anne olan Burcu Biricik'ten çok özel açıklamalar

Anne olan Burcu Biricik'ten çok özel açıklamalar