19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün 3. Sayfa Murat Vermez ile Nazlıcan Yolcu’yu öldürmüştü: Şımarık caniye verilen cezanın gerekçesi açıklandı!

Murat Vermez ile Nazlıcan Yolcu’yu öldürmüştü: Şımarık caniye verilen cezanın gerekçesi açıklandı!

İstanbul'da motosikletli Osman Berkant Keskin, aynı şekilde motosiklet kullanan Murat Vermez'e çarptı ve kazada Vermez ile beraber arkasında bulunan Nazlıcan Yolcu yaşamını yitirdi. Keskin'in mahkemede yaptığı "Ben çok şımarığım, şımarıklık yapmak istedim" savunması dikkat çekti. Ancak mahkeme, Keskin'e sadece 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi ve gerekçeli kararı açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Murat Vermez ile Nazlıcan Yolcu’yu öldürmüştü: Şımarık caniye verilen cezanın gerekçesi açıklandı!
KAYNAK: Sabah

İstanbul Eyüpsultan'da 12 Ağustos'ta yaşanan kazada Osman Berkant Keskin motosikletiyle seyir halindeyken kendisi gibi motosikletli Murat Vermez'e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Vermez ve arkasındaki Nazlıcan Yolcu'yu hayattan kopardı.

Kaza sonrası tutuklanan Osman Berkant Keskin'in mahkemede yaptığı "Ben çok şımarığım, şımarıklık yapmak istedim. Genelde şımarık bir yapım var, şaka yapıyordum" savunması, vicdanları bir kez daha yaraladı.


İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Osman Berkant Keskin, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, kararın gerekçesini de açıkladı.

YASAK OLMASINA RAĞMEN KURALI ÇİĞNEDİ

Kazanın meydana geldiği yolun diğer araçların da geçiş yaptığı trafiğe açık alan olduğu, virajlı bir yol olduğu, sanık Keskin'in araçların sağından veya banketten yararlanmak suretiyle geçmek yasak olmasına rağmen bu kuralı çiğnediğine dikkat çekildi.

Berkan Keskin'in bu hareketi ile 2 kişinin ölmesini amaçlamadığı ancak kazanın meydana gelebileceğini öngörebildiği, bu nedenle sanığın eyleminin bilinçli taksir hali ile gerçekleştirdiği anlaşıldığı, cezanın bu nedenle 3'te 1 oranında arttırıldığı ifade edildi.

MOTOSİKLETE TEMAS EDEREK KAZAYA NEDEN OLDU

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporunda, sanık Keskin'in önünde aynı yön ve şeritte ilerleyen motosiklete tehlike arz eder şekilde sağ-sol manevralar yaparak yaklaştığı, devamında da sağdan ve yakın mesafeden geçmeye çalıştığı, kural dışı-tehlikeli bu hareketleri sırasında da geçmek istediği motosiklete temas ettiğine dikkat çekildi.

Temas sonucu Murat Vermez'in kullandığı motosikletin seyir dengesinin bozulmasına yol açarak kazanın meydana gelmesine sebebiyet verdiği belirtildi. Bu nedenle Keskin'in olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile asli kusurlu, Vermez'in ise kusursuz olduğu ifade edildi.

AKROBATİK HAREKETLER

Raporda ayrıca sanık Keskin'in sürüş kurallarına uymadan kullandığı motosikletiyle manevralar yaptığı, akrobatik hareketler yapmaya çalıştığı ve yine trafik kurallarına uymadan ölenlerin üzerinde bulundukları motosiklete çok yakın geçmek suretiyle onlara çarptığı belirtildi.

OLAY

İstanbul Eyüpsultan'da geçtiğimiz yıl 12 Ağustos'ta Osman Berkant Keskin motosikletiyle seyir halindeyken kendisi gibi motosikletli Murat Vermez'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Vermez ve arkasındaki Nazlıcan Yolcu hayatını kaybetti. Kaza sonrası tutuklanan Osman Berkant Keskin, "Ben çok şımarığım, şımarıklık yapmak istedim. Genelde şımarık bir yapım var, şaka yapıyordum" ifadesiyle İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Keskin'in "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, sanığın eylemini "bilinçli taksirle" gerçekleştirdiğini değerlendirerek, cezayı 9 yıl 12 ay hapse çıkardı. Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkilerini dikkate alarak cezayı 8 yıl 4 ay hapse indirdi. Kazada yaşamını yitiren Nazlıcan Yolcu'nun annesi Nevriye Basbatan'ın avukatı Ahmet Tokdemir karara itiraz etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlerin gözü üstünde olacak! EURO 2024'te Semih Kılıçsoy'a yakın takip

Devlerin gözü üstünde olacak! EURO 2024'te Semih Kılıçsoy'a yakın takip