20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Alkışınız ne oldu?

Alkışınız ne oldu?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ne demişti...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alkışınız ne oldu?

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ne demişti: “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun beyin kadrosunda olan Engin Altay bu sözleri söyleyince tüm CHP’liler alkışlamış ve kimse ona “Böyle mantıksız ve ahlaksız muhalefet anlayışı olabilir mi?” diye tepki göstermemişti.

2023 seçimlerini son fırsat gören CHP şimdi ise “Biz söyledik hükümet yapıyor” diye kendi kendine teşekkür kabulleri yapıyor. Komik oldukları kadar da acizler. “Dünyanın en doğru işini bile” alkışlamayacağınızı söyleyip, şimdi hükümetin toplumsal sorunlar karşısında attığı olumlu adımları nasıl “Bizim sayemizde” diye sahipleniyorsunuz ki?

Mesela, Kemal Kılıçdaroğlu’nun karakter ve vizyon ölçüsünü sadece şu inkarı bile ortaya koymuyor mu? Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu şehir hastanelerini ben arkadaşlarım hepimiz eleştirdik. Yanlış yapıyorsunuz dedik” sözlerini kendisine “Şehir hastanelerine gereksiz dediniz. Bu konuda vizyonsuz musunuz?” diye soran Fatih Altaylı’ya “Şehir hastaneleri niçin yapıldı diye eleştirmedim” cevabını vermesi CHP’nin derdinin halk ve vatandaş olmadığını ortaya koymuyor mu?

Mesela Kemal Kılıçdaroğlu yine bir gün “Sen patates üreticilerine, soğan üreticilerine para verip o ürünü aldın, fakir fukaraya dağıttın diye biz karşı mı çıktık” diye nutuklar atıyordu. İlerleyen zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vererek patates ve soğan üreticilerinin elinde kalan mahsullerinin devlet tarafından alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılması üzerine aynı Kemal Kılıçdaroğlu şunları demişti: “Vatandaşa soğan dağıtıyor şimdi patates dağıtıyor. Şu akla bakın, şu mantığa bakın.”

Bunlara benzer o kadar örneğimiz var ki. İnanın hangisini sayacağımızı bilmiyoruz.

Ekonomik meselelerde, sosyal olaylarda, terörle mücadelede, milli davalarda bir dediği diğeriyle tutmayanların pay kapma yarışı akbaba siyasetinden başka bir şey değildir.

Şimdi bu kafa yapısını irdeleyerek yola çıkarsak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” demesinden sonra AK Parti hükümetinin kredi faizlerinin sıfırlamaya yönelik attığı adımdan kendine pay çıkarmasının bir mantığı var mı?

Bu hükümete ait “Dünyanın en doğru işini bile yapsa” alkışlamayacağınızı duyurduysanız hükümetin attığı olumlu herhangi bir adım sizi ilgilendirir mi?

Kemal Kılıçdaroğlu twit atmış da, KYK faizleri sıfırlanmış… Bak sen!

Yerel seçimlerden önce “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” şeklinde ortaya namusunu koyan Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de, Adana’da, İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da onbinlerce işçi sırf Ülkücü, MHP’li ve AK Partili olduğu için işten çıkarılmadı mı?

Nerde namus, nerede verilen sözler?

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun meselesi hiçbir zaman halkın, vatandaşın derdi, Türkiye’nin toprak bütünlüğü, milli davalarda Türk milletinin kazançları olmamıştır. Böyle de bir derdi hiçbir zaman olmayacaktır.

O yüzden CHP’nin masallarıyla değil, gerçek çözüm yollarıyla yürümek Türk milletine fayda sağlayacaktır.

CHP hiçbir konuda gölge etmesin, başka ihsan istemez…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı