04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı Bu Siyonizm aşkı neden?

Bu Siyonizm aşkı neden?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu Siyonizm aşkı neden?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’de birileri niçin İsrail’in davranışlarını masumlaştırmaya, yaptığı vahşeti meşrulaştırmaya çalışıyor?

Yüreğinde vicdan, merhamet olan, bölgemizin sürüklendiği akıbeti gören herkesin kafasında bu soru var.

Türk milletinin tarihine, karakterine yakışmayan bu kirli düşünceleri kim zihinlere yerleştiriyor?

“İsrail-Filistin savaşından bize ne?”

“Araplar ölüyormuş bize ne?”

“İsrail terör örgütlerine karşı mücadele ediyor.”

“İsrail Türkiye’nin dostudur.”

"Rabbim İsrail ordusuna güç kuvvet versin"

“Filistinli kardeşlerimizin kanıda pek tatlı”

Bunlar ortaya saçılmış kirli düşüncelerden bazıları… Buna benzer daha neler duyduk neler… On binlerce insan çığlıklar içinde öldürülürken, on binlerce insan öldürülmemek için halen çığlık atarken, bırak Türk olmayı, bırak Müslüman olmayı, insan olan nasıl duyarsız kalabilir?

İsrail görüldüğü gibi vahşetlerini sadece Gazze’yle sınırlı tutmuyor. Bölgedeki her ülkeyi ateşin içine çekmek için elinden gelen her çirkefliği yapıyor. İsrail şu an Filistin, Yemen, Suriye, Lübnan ve İran ile direkt muhatap… İran, geçtiğimiz günlerde İsrail'e yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail'e yaklaşık 500 füze fırlattı. Fakat nasıl olduysa 500 füze saldırısına rağmen İsrail’den herhangi bir ölüm haberi gelmedi. Bu saldırıda bile füze isabet eden bir Filistinli hayatını kaybetti. Tel Aviv yakınlarındaki Yafa'da düzenlenen silahlı saldırıda ise İsrailli 8 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki, yarınlarda Ortadoğu Bölgesi daha çok ateş çemberine girecek… 

Her türlü kaos gün geçtikçe büyüyor. İsrail ise bu kaosu büyütmek için delirmiş gibi davranmaya devam ediyor.

Türkiye’de bahsettiğim çevreler, olayları anlamaktan, gelişen hadiseleri okumaktan aciz davranıyorlar. Bazılarının da yüreği direkt Siyonist İsrail için çarpmaktadır.

İran, İsrail’e füze atarken Fatih Portakal "Ama Tel Aviv maalesef şu anda füze saldırısı altında" diyor. NTV canlı yayınında İran’ın İsrail’e füze atmasını yorumlayan Ahmet Yeşiltepe isimli yorumcu ise "İsrail bu saldırıyı hak etti demek doğru değil" diyebiliyor. Bu bilinçaltı gerçekten çok tuhaf… Hadi Ahmet Yeşiltepe özür diledi de Gazze’de yarısı çocuk on binlerce kişi ölürken Fatih Portakal’ın olmayan bu duruşunun sebebi nedir?

Önce MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “Bölgesel savaşın çıkıp çıkmayacağını, savaşın yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağını tartışıp havanda su dövenlere sormak gerekir ki, akıl heybelerinde bulunan savaşın olması ve yaşanması için daha neyin olması beklenmektedir? Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır.” daha sonra da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır" uyarısını yapıyor. Bu uyarılar karşısında Türkiye’deki bazıları çıldırmış gibi davranıyor. Bu uyarıları hafife almaya çalışıyorlar. Konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. İsrail’in vahşetlerine, hukuksuzluklarına zerre eleştiri getirmeyenler ne hikmetse bu uyarılara karşı olumsuz refleks sergiliyor.

İsrail’in bölge huzuru, güveni ve istikrarı, aynı zamanda Türkiye’nin milli güvenliğini koruma adına acilen durdurulması gerekir. Türkiye, İsrail’i elbette her manada ezer geçer. Ama buradaki mesele Ortadoğu Bölgesini kaosa sürüklememek olmalıdır. ABD, İsrail ve PKK birlikteliğini ve bu üç unsur yanında diğer kuyruk ülkeleri hesap ederek yorum yapmak gerçeği kavramak açısından önemli olacaktır.

Akıl, mantık, vicdan, önlem, strateji hepsi birbirini beslemelidir.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatları 3 Ekim 2024'te hafif geriledi! Çeyrek ve gram altın düşüşte

Altın fiyatları 3 Ekim 2024'te hafif geriledi! Çeyrek ve gram altın düşüşte