19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı CHP'nin besleme figüranları

CHP'nin besleme figüranları

MHP ve Ülkücü Hareket’le bağı kalmayan kişiler niçin ısrarla bu kimlikleri korsan olarak kullanmaya devam ediyor?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'nin besleme figüranları

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

MHP ve Ülkücü Hareket’le bağı kalmayan kişiler niçin ısrarla bu kimlikleri korsan olarak kullanmaya devam ediyor? Çünkü menfaatleri onu gerektiriyor, gittikleri yerler onları bu sıfatlarla figüran gibi kullanıyorlar. Şimdi figüranlar kahvehanesini CHP açtı. Adeta bu işin günümüz modaevi oldu.

MHP’li, Ülkücü sıfatını kullanan figüranlar orada toplanıyor ve CHP’yi terör örgütlerine siyasi karargâh, emperyalizmin dinlenme tesisleri, mandacılığın sözcüsü yapan Kemal Kılıçdaroğlu bunları kendi ihanetlerini meşrulaştırmak için kullanıyor. Bu taktiği 12 Eylül 2010 referandumunda FETÖ çok iyi tezgâhlamıştı. O “Bağımsız Ülkücüler” sıfatı verilerek kullanılan figüranlar, MHP ve Ülkücü Hareket üzerinde her türlü bilgi kirliliği, iftira ve yönlendirme yapmaya çalışmışlardı. Bunu da o dönem AKP iktidarı üzerinden yapıyorlardı.

FETÖ şimdi CHP’ye yanaşınca bu tezgâhları CHP bünyesinde yapmaya devam ediyorlar.

12 Eylül 2010 referandum dönemi bu şekilde piyasaya sürülen isimlerden biri olan Alaattin Aldemir yine bugünlerde kendine verilen figüranlığı oynuyor.

Geçen gün dikkatimi çekti. Bu şahıs Halk TV’de bir programa çıkıyor ve kullandığı sıfat ise “Ülkü Ocakları Eski Başkanı”

Oysa bu şahıs CHP üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı… Peki bu sıfatı niçin kullanmıyor da çıktığı televizyonlarda “Ülkü Ocakları Eski Başkanı” sıfatını kullanıyor?

CHP üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmak şerefsizlik mi, namussuzluk mu, haysiyetsizlik mi, adilik mi, pespayelik mi? Değilse neden kullanmıyor?

CHP’de bunun gibi tipler çoktur. Kimi belediye başkanı, kimi meclis üyesi… Bir türlü “Biz CHP’liyiz” diyemiyorlar. Hala “MHP, Ülkü Ocakları, Ülkücü, Milliyetçi” sıfatlarıyla hem figüranlık yapıyorlar, hem de menfaat kovalıyorlar. CHP kimliğini kullanmaya bu kadar utanıyorsanız orada ne işiniz var?

Bunlardan Mansur Yavaş CHP’ye ilk gittiği ve aday olduğu 2014 yılında “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir” demişti. Biz de herhalde en azından bu konuda omurgalı davranacak diye beklentiye girmiştik. CHP’den ikinci sefer aday olduğunda yine “Ülkücüyüm” demeye başladı. CHP’ye giden bu ve benzerleri “MHP ve Ülkücü” sıfatlarını kullanıp figüranlık yapmasalar CHP’deki misyonları verimli olmayacak herhalde?

PKK’nın, HDP’nin, terörist Demirtaş’ın ve diğer örgütlerin avukatlık bürosuna, sözcüsüne dönmüş CHP’de bu sıfatı kullanmaya utanmıyorlar. Çünkü utanacak ne karakterleri, ne de zerre şerefleri vardır. MHP’liler ve Ülkücüler bu figüranların oyunlarına dikkat etmelidir.

CHP, bu figüranlar kahvehanesini ihanetlerini meşrulaştırmak için açtı ve oyuncuları orada topluyor. CHP’li belediyelerdeki ihale ve iş sahalarını da bu figüranlığa sponsor kıldılar. Figüranlar ise oynadıkça CHP’nin beslemesi olmayı sürdürüyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gök Hanlığı ne zaman, nerede kuruldu? Gök Hanlığı tarihte var mı?

Gök Hanlığı ne zaman, nerede kuruldu? Gök Hanlığı tarihte var mı?