16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı Devlet Aklı, Devlet Sözü

Devlet Aklı, Devlet Sözü

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet Aklı, Devlet Sözü
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, dün MHP Grup toplantısında yine tarihi konuşmalarından birini gerçekleştirdi.  Ortadoğu bölgesinde terör devleti İsrail’in yaktığı ateşi önleme noktasında önemli değerlendirmeler yaptığı gibi, Türkiye’nin tartışılan gündemi olan Anayasa’nın ilk dört maddesi, DEM’e uzatılan el ve yaptığı çağrı, terörle mücadele, milli birlik ve kardeşlik konusunda hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak şekilde her bir cümlesi açık ve net olan bir konuşma yapmıştır.

“Anayasanın ilk dört maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır ve bizim de onlarla görülecek hesabımız olacaktır.” sözleriyle Anayasa değişikliğinin tartışıldığı ve bunun üzerinden Anayasa’nın ilk dört maddesini hedef alanlara çok net cevabını vermiştir. Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunma iştahında olan ve başkasında da bu iştahı yaratmaya çalışanlara son uyarısını yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli devlet yapısını bozmak, otoritesini sarsmak, milli sembollerini sulandırmak için Anayasa’nın ilk dört maddesinin hedef alındığını bilmeyen mi var? 

MHP Lideri Devlet Bahçeli işte bu konuda habis düşünceli olanlara “Hodri Meydan” demiştir. Bu meydan okuyuşun en büyük güç kaynağı Türk milletine duyulan gönülden bağlılık ve sadakattir. 

“Uzattığım eli bağlamından koparıp başka mecralara çekenlerin nereye varmak istedikleri malum ve mahuttur.

Uzattığım el hesapsız bir eldir.

Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir.

Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir.

Günlerdir uzattığım elden farklı sonuçlar çıkarıp uyduruk yorumlar yapanlar elbette yanılgının ve yanlışın pençesine düşmüşlerdir.” sözleriyle DEM’e uzattığı eli ve onlara yaptığı çağrıları art niyetli şekilde yorumlayanlara ve içini kendi habis düşünceleriyle dolduranlara gereken cevabı vermiştir. Terörle mücadelede tavizsiz bir liderin attığı adımı “Çözüm süreci başlıyor” diye sunan ve kendi ihanetlerine bir yol bulmuş gibi davranan gafiller, hainler avuçlarını yalamıştır. Çünkü her bir sözü vatanseverlere milli şuur, bölücü odaklara ders ve uyarı niteliğindedir. Sağduyusu, vizyonu olan herkes ilk gün MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin uzattığı elin ve yaptığı çağrının anlamını idrak etmişti. İdrak edemeyenler ya Türkiye’de yaşanan olayların sebep-sonuç ilişkisini algılamakta zorlananlar ya da ne olursa olsun hep art niyetli olmayı tercih edenlerdi. Samimi tüm yürekler MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu son açıklamalarıyla idraklerini sağlamlaştırmış, dimağlarını güçlendirmiştir.

“Hepsinden daha mühimi de şudur: Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle hiçbir ortaklığı, benzerliği, yakınlığı, irtibatı ve ilişkisi yoktur. Bu hususta DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kaldı ki, Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür.” sözleriyle de Türkiye’de terör örgütü PKK’ya hizmet edenlerin oyunlarını en çok da Kürt kökenli kardeşlerimize göstermeye çalıştığını anlıyoruz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dün yapmış olduğu tarihi konuşmasını noktasını, virgülünü dahi atlamadan okursanız belki de Türkiye üzerindeki oyunları bozmada ortak akıl ve tavrı Türk milleti olarak daha hızlı oluştururuz. Çünkü onun Türk milletinin geleceğini düşünen vizyonu Yusuf Has Hacib’in “Sözün, gözsüzlere göz olsun” ölçüsünü ve etkisini devam ettirir.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meme kanseri farkındalık ayı: Erken teşhis hayat kurtarır!

Meme kanseri farkındalık ayı: Erken teşhis hayat kurtarır!