17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Narin’e kıydılar

Narin’e kıydılar

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin’e kıydılar

YILDIRAY ÇİÇKEK / TÜRKGÜN

19 gün önce “Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin kayboldu” diye medyaya haber düştüğünde, kötülerin dünyasında yaşananları çok iyi bildiğimiz için “Eyvah” dedik ama “sağ salim bulunur” umutlarımızı da yine hep koruduk. Bu 19 gün içinde, gün oldu Umudumuz, duamız Diyarbakır'da 7 gündür kaybolan ve aranan Narin kardeşimizin sapasağlam bulunması ve ailesine kavuşması içindir. Kötülüğün dünyasında inşallah Narin'den iyi bir haber gelir...” dedik. Gün oldu Aklımız, yüreğimiz, dualarımız Gazze'de her gün yaratık İsrail tarafından vahşete maruz kalan çocuklarda ve Diyarbakır'da 14 gündür kaybolan Narin'de... Allah'ım sen çocukları koru…” dedik…

Ta ki, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.” açıklamasından sonra umutlarımız yıkıldı. Acı haber gelmişti.

Türk devletinin tüm kurumları, Narin’i kaybolduğu günden itibaren bulmak için havadan, karadan adeta seferberlik haline geçti. DEM isimli haysiyetsizler topluluğu, ilk günden itibaren her ne kadar bu seferberlik halini gölgelemeye çalışıp bölge halkını kışkırtmaya çalışsa da gerçek buydu. Hala da aynısını yapmaya devam ediyorlar.

Suçsuz, günahsız ve hayatı daha yeni öğrenmeye çalışan 8 yaşındaki bir çocuk daha sapık ruhlu kişiler tarafından hayattan koparıldı.

Diyarbakır’daki küçük bir köy Narin’e mezar oldu. Köyde ailesinden tutun da akraba ve tüm köy halkı şüphelidir. Amcası baş şüpheli olarak tutuklu… Aile içinde bir takım karmaşık ilişkilerin, gizlenen olayların olduğu muhakkak ve Narin’in abisinden ve annesinden şüphe duyuluyor… Narin’in cansız bedenine ulaşınca köyde 21 kişi daha gözaltına alındı. Narin’in cansız bedeniyle ilgili ortaya çıkacak Adli Tıp Raporu birçok gerçeği ortaya çıkaracaktır.

Narin’i kim ve niye öldürdü?

Artık cevabı aranan soru bu olacaktır.

8 yaşında öldürülen Narin ilk kurban çocuk değildir. Narin’in yaşıtı yahut daha küçük yaştaki çocuklarla ilgili birçok olay yaşadık.

2018 yılında Ağrı’da öldürülen 4 yaşında Leyla Aydemir’in kaderi de Narin’in ölümüne çok benzemektedir. Leyla günlerce Türkiye’nin gündemi olmuştu. O da köyde öldürüldü. Onun da cansız bedeni köye 1 km uzaklıkta, 18 gün sonra bulunmuştu. Onun katili olarak da amcası tutuklanmıştı. Buna benzer o kadar hadise var ki, kötülüğün dünyasındaki var olmaya çalışan çocuklarımız için kaygılıyız. Caydırıcı cezalar verilmediğinden sosyal çürüme yaşayan toplumda artık bu tür olaylar normal hale geldi. Hükümet/muhalefet çocuk katillerine ağır cezalar verilmesi noktasında bir yasa değişikliği için yan yana gelmelidir. “Çocuk katillerine idam cezası verilsin mi?” diye sorulduğunda herhalde kimse yok demez.

Bu zalim dünyada masum bakışlı çocukların yaşamasını çok görenlerin nefesi kesilmelidir. Çıkacak yasalar, kanunlar bunun hükmünü vermelidir.

Hayatını kaybeden Narin’in yaşadıklarını umarım bundan sonra başka çocuklar yaşamaz. “Son acımız Narin olur” düşüncesi temennimiz ve duamızdır.

Narin’e kıydılar, çünkü artık bu dünya narin değil…

Yüreğimiz Narin diye atıyordu, şimdi çok hüzünlüyüz; katillerine çok öfkeliyiz.

Merhum Abdurrahim Karakoç’un şiiriyle uğurlayalım Narin’i;

“Ben bu devre nerden geldim. 

Kırk parçayı bire böldüm. 

Bugün doğdum, dünden öldüm. 

Vaktim garip, yaşım garip. 

Koştum hakikat ardına, 

Yandım ayrılık derdine, 

Git, bak, ölüler yurduna; 

Kabrim garip, taşım garip.” 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Sena Zeynep Gültepe kimdir? Yaşı, nereli, neden elendi?

MasterChef Sena Zeynep Gültepe kimdir? Yaşı, nereli, neden elendi?