27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Okul temizliği meselesi ve istismarı

Okul temizliği meselesi ve istismarı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okul temizliği meselesi ve istismarı
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik sorunlarının yaşandığı ortaya çıktı. Bu temizlik sorunuyla ilgili Türkiye’nin birçok okulundan görseller yayınlandı ve böyle bir problemin olduğu da çok net görüldü.

Temizlik personeli ve temizlik maddelerinin eksikliği birleşince okullarda ciddi manada hijyen sıkıntısı yaşandığı aşikar. Bazı okullarda da velilerden dönüşümlü temizlik için görev alması istendiği veya birini ayarlayıp temizlik yaptırılması için para toplandığına dair haberler de yapıldı. Maddi imkânsızlıkların hayat şartlarını zorladığı bu zamanda, velilere ekstra böyle bir yük yüklenmemelidir.

Bedensel ve zihinsel olarak büyüme çağındaki öğrencilerin bu şartlarda, öğrencinin ailesine ekstra yük yüklenerek eğitim-öğretim dönemine başlanılmaması lazım. Öğrencilerin ders gördüğü sınıflar, oturduğu sıralar, yürüdüğü koridorlar, indiği merdivenler, girdiği tuvaletler tertemiz olmalıdır. Her yaştaki insan için hijyen önemli olduğu gibi, özellikle çocuklarımızın henüz tam oluşmamış bağışıklık sistemleri açısından durum daha da hassastır.

Okullarda böyle bir sorunun olduğunu hükümette kabul ederek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ağzından Çalışma Bakanlığımız ile birlikte beraber yürüttüğümüz okullarımızdaki temizlik işleriyle ilgili bir problem yaşamıştık. Yeni uygulanan model ile ilgili, onun hayata geçirilmesiyle ilgili bir sorun yaşamıştık. Onu da sağ olsun Çalışma Bakanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile beraber oturduk, konuştuk. Onun süreci de başladı. Bu tür sorunu yaşayan okullarımızda Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 30 bin personeli de bu hafta içerisinde inşallah sürecini tamamlayıp, başlatmış olacağız” açıklaması yapıldı.

Okullardaki bu temizlik meselesi, CHP gibi her olaya karşı istismar düzeneği kuran partiler tarafından malzeme yapılmadan çözüme kavuşturulmalıdır. Her okulun temizlik görevlileri sistemli bir şekilde görevini yapmalı ve okulların depolarında temizlik maddeleri yeteri kadar temin edilmelidir.

Göreve geldiği günden beri Ankara’da park, bahçe, yol temizlemekten aciz Mansur Yavaş; daha geçen gün canlı yayına çıkmış, okullardaki temizlik sorunu hakkında ahkâm keserek “300’den fazla okul başvuruda bulundu. Temizlik desteğinin kapsamını da genişleten Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem okullara ücretsiz temizlik malzemesi temin edecek hem de her hafta sonu temizlik hizmeti verecek.” sözleriyle adeta tribünlere oynuyordu. Birçok CHP’li belediye de bu istismarla hareketle sol medya üzerinden propaganda yapıyorlar. Sanırsın kendi görev alanlarındaki temizliği yapıyorlar da tek dertleri okullar kalmış gibi hareketteler. Başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere CHP’nin yönettiği şehirlerde temizlik ve hijyen problemi varken, böyle bir alan açılırsa elbette bunlar da kendi alanlarındaki zafiyetlerini tartıştırmamak yahut sindirmek için bu durumu tepe tepe kullanırlar. Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı el ele vererek, bu sorunu kökten çözmeli ve istismar alanından çıkarmalıdır. Okullardaki temizlik sorunu hakkında belediyelerin katkı ve hizmet sunmasına karşı değiliz. Karşı olduğumuz istismar ve ikiyüzlülüktür. Yüce Peygamberimizin “Temizlik imanın yarısıdır” ölçüsü, beden, elbise, çevre, bina, sokak, cadde temizliğini kapsadığı gibi, bu temizlik aynı zamanda kalp ve ruh temizliği de kapsadığı unutulmamalıdır. Toplumun bu açıdan maddi ve manevi temizliği her zaman şarttır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid'de yeni varyant endişesi

Covid'de yeni varyant endişesi