16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı “Sözün, gözsüzlere göz olsun”

“Sözün, gözsüzlere göz olsun”

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Sözün, gözsüzlere göz olsun”

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Terörle mücadelede tavizsiz duruşun sahibi olan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM’e yönelik attığı adımı ve yaptığı çağrıyı herkes kendi durduğu noktadan tartışmaya, yorumlamaya ve içini doldurmaya devam ediyor. 

DEM kendisine atılan bu adımı hala “çözüm sürecine” dayalı habis düşüncelerine kullanma hayalinde…

CHP ise bugüne kadar HDP, Yeşil Sol ve DEM ile ihanet birlikteliğinin üzerini bu adımı istismar ederek kapatma derdinde…

Oysa MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin grup toplantısında DEM ile ilgili attığı adımı ne şifreli ne de üstü kapalı olarak izah etti. Her şey gayet açıktı.

Hangi cepheden bakılırsa bakılsın sağduyusu olan herkesin anlayacağı bir davetti bu.

Dedi ki: Türk ve Türkiye Yüzyılında sıfırlanmış terör ve bölücülük melanetinden sonra, aşımızı beraber taşıralım, işimizi birlikte artıralım, huzur ve güvenliğimizi el ele çoğaltalım.

Dedi ki: Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin.

Türkiye Cumhuriyeti üzerinde hesap yapanlara, oyun oynayanlara karşı da…

Dedi ki: Türkleri Anadolu’dan atmak hayali, yüzyılları aşarak günümüze kadar ulaşan vazgeçilmez bir emeldir.

Dedi ki: Türk’süz Anadolu, Türk‘süz millet, Türk‘süz devlet cehennemin diğer adıdır.

Dedi ki: Burasının adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise Türk milletidir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin her söylediği söz birbirini tamamladı. Her söylediği vizyon sahibi bir devlet adamının ilkeli duruşuydu. 

O yüzden anlamayana, anlamak istemeyenlere, işine geldiği gibi değerlendirme yapanlara “Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!” diyoruz.

Bu el uzatmadan sonra…

Terörle mücadele mi duracak? Asla!

Teröristler mi ödüllendirilecek? Asla!

Anayasa’nın ilk dört maddesi mi değişecek? Asla!

Türk’ün vatanı cennettir. Bu cennet vatanın sınırlarına, değerlerine, sembollerine, varlığına saygılı olan etnik kökeni ne olursa olsun herkese nefes vardır, aş vardır, iş vardır, huzur vardır, güven vardır. Türk’ün vatanını cehenneme çevirmeye çalışanlar ise bedelini mutlak öder. O yüzden etnik fitne oyununa hiçbir kimsenin düşmemesi lazımdır. Türkiye’de etnik fitneyi sürekli körükleyen DEM ve kendinden önceki benzerleri olmuştur. CHP gibi partiler, sırf bölücülük faaliyetleri yürüten DEM gibi partileri, beka kaygısı olmadan sadece oy potansiyeli olarak gördükleri için onların etnik fitne faaliyetlerini körüklüyorlar.

Siz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM’e yaptığı şu çağrının en ufak bir benzerini Özgür Özel’den, Ekrem İmamoğlu’ndan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Ahmet Davutoğlu’ndan, Ali Babacan’dan ve diğerlerinden duydunuz mu? Mümkün değil…

Onlar, DEM’in İmralı/Kandil ilişkisini meşrulaştırarak ittifak ortağı yapmıştır.

ABD terör örgütü PKK’ya Suriye’de devlet kurmaya çalışırken, ABD ve İsrail terör örgütü PKK’yı “Davut Koridoru” adını verdiği projeyle Irak ve Suriye hattı üzerinden birleştirmeye çalışırken; MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin iç cephemize ve Ortadoğu Bölgesine yönelik mesajlarını iyi idrak etmek gerekiyor. Çünkü sağduyu her daim onun silahı olmuş ve süreçlerin başı ve sonu hep onu haklı çıkarmıştır. Yusuf Has Hacib’in ifade ettiği “Sözün, gözsüzlere göz olsun” ölçüsü onun siyasi faziletidir. Türk milliyetçiliğine liderlik yapıp, etnik fitneleri ortadan kaldırma çabasını toplumdaki sağduyu sahibi herkes görüyor. Görmeyenler kimler mi? Kim olacak Türkiye üzerinde hesabı olanlar...

 

Yorumlar
E
Ergun Saraç 3 gün önce
O bizim ,O Türk milletinin temel direği,irade bayrağı, Türk Devletinin ana sigortası.Onu anlamak Devleti,Türkiyeyi anlamaktır.Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin,başımızda daim olsun inşallah.
BEĞENME
0
CEVAPLA
YouTube'u ücretsiz kullananlar artık reklamdan kaçamayacak!

YouTube'u ücretsiz kullananlar artık reklamdan kaçamayacak!