20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Yalnız Kurt

Yalnız Kurt

Yapımcılığını Osman Sınav’ın üstlendiği “Yalnız Kurt” dizisi geçtiğimiz haftalarda ATV’de yayına başladı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yalnız Kurt

Yapımcılığını Osman Sınav’ın üstlendiği “Yalnız Kurt” dizisi geçtiğimiz haftalarda ATV’de yayına başladı. Bu hafta Cuma günü ise dizinin beşinci bölümü yayınlanacak. Yalnız Kurt dizisi ilk bölümden itibaren geniş kitleler tarafından oldukça dikkatli bir şekilde izleniyor. Dizi konusunun yakın tarihte yaşanan darbeleri, ihanetleri, cinayetleri, anarşi ve terör olaylarını ele alması ve 15 Temmuz merkezli FETÖ’nün gerçek yüzünü anlatmak için yola çıkması dikkat çekiciliği güçlendirmektedir.

Yalnız Kurt içinde geçen “İsyanı bastırmışsın darbe olmuş, anarşiyi kesmişsin PKK başlamış, terörü kesmişsin Fettah iblisi çıkmış… 15 Temmuz’da onu da kesmişsin. Ama başı hala Amerika’da duruyor” repliği bile başlı başına bir özet olmaktadır.

İlk bölümden itibaren Ergenekon destanına atıf yapılan Bozkurt temalı sahneler ve sözler, Atatürk vurguları gerçekten “Yalnız Kurt” dizisine milli bir kıvam katmaktadır. İlk bölümde ailesi silahlı saldırıya uğrayan çocuğu ormanda bir Bozkurt’un kurtarması, son bölümde de FETÖ’cü hain bir komutanın Bozkurt tarafından parçalanması anlamlı mesajlar olmuştur.

Gerçekler üzerinden kurgulanan “Yalnız Kurt” isimli dizi, Türk milletini hainlikler, ihanetler karşısında aydınlatabilir ve geleceğimizi koruyacak milli şuuru verebilir. FETÖ illetine odaklanarak hazırlanan bu dizi, bu yönüyle bile başlı başına değeri ve ilgiyi hak etmektedir.

Son dönemlerde milli tarihimizi anlatan, milli içerik sunan dizilerde kaliteli bir artış vardır. Bunun daha da artırılması en büyük temennimdir. Tarihini, atasını, geçmişte yaşananları bilen nesiller yetişirse, mevcudu koruyacak şuurlu büyükler harekete geçirilirse Türk milletinin karakteristik özellikleri hep yaşatılmaya devam edecektir. Bu açıdan sinema ve dizi filmlerinin, romanların, şiirlerin, marşların bir milletin ruhunu yaşatmada nasıl etkili olduğu dünyaca bilinir ve kabul edilir.

Yalnız Kurt dizisinin bu manada kervana katılmış olması sevindiricidir ve güçlü bir etki göstermesi de en büyük temennimizdir. Türk milletinin bağımsızlık sembolü Bozkurt’a dizi film içinde gösterilen değer, bağımsızlığımıza katkı sağlamak isteyen Yalnız Kurt dizisine verilmesi gereken değeri de işaret etmektedir.

Yalnız Kurt dizi filminin yapımcısı Osman Sınav’ın “Türkiye başlı başına bir Yalnız Kurt. Herkesin gözü bizim ülkemizde. Ama biz her zaman bu coğrafyada dik durmaya ve özgürlüğümüzden vazgeçmemeye devam edeceğiz. Bağımsız bir devlet olarak güçlenerek bölgesel gücümüze hakim olmaya devam edeceğiz” sözleri değerlidir ve dizi filme verilen ruhun kaynağını göstermektedir.

Fakat bu filmde gördüğüm en büyük eksik, yazar-sanatçı Ahmet Şafak’ın “Yalnız Kurt” isimli Türkiye’de herkesin bildiği şarkısının kullanılmamasıdır. Sözleri ve müziğiyle filme ayrı lezzet verecektir.

“Bize göre değil, bizim için değil siyaha beyaz demek

Çirkine oh ala, zalime pek ala yoksula olmaz demek

Biz böyle görmedik, haramı bilmedik eğilmedik bükülmedik

Bu şehirde olmaz terk edip gitmeli, yalnız kurt yenilmemeli”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Rusya'dan böyle bir adım bekliyorduk'

'Rusya'dan böyle bir adım bekliyorduk'