18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Beslenme Ve Diyet Patates Kızartmasında Ne Kadar Kalori Bulunur?

Patates Kızartmasında Ne Kadar Kalori Bulunur?

Patates kızartmasındaki kalori oranı, porsiyonun miktarına göre değişiklik gösterir. Genel olarak yağda, fırında veya suda pişen bu besin çeşitli kalori hacimleri ile herkesin beslenme düzenine hitap eder.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Patates Kızartmasında Ne Kadar Kalori Bulunur?
KAYNAK: Haber Merkezi

Bir porsiyon patates kızartmasındaki kalori oranı 320 KJ olarak söylenebilir. Buna bağlı olarak kızartmada kullanılan yağ oranı gibi faktörler de kalori hacmini belirleyen unsurlar arasında yer alır.

Fırında Patates Kızartmasının Kalori Miktarı Nedir?

Genel olarak patates kızartmasındaki kalori oranı 100 gram için yaklaşık 300 kalori civarıdır. Ayçiçek veya zeytin yağında kızartılan patates sebzesi ile her öğünde lezzetli atıştırmalıklar yapılabilir. Hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde pek çok öğünün yanına patates kızartması uygun bir menü seçeneği olarak yer alır içerisinde yer alan nişasta ve mineraller sayesinde hem doyurucu hem de besleyici özelliğe sahiptir. Bunun için pek çok kişi bu sebzeyi sever ve tüketmeyi tercih eder. Farklı tariflere uyarlanması ve baz olarak kullanılması sayesinde de patates en sevilen besindir. Fastfood tarzı yiyeceklerin de yanında sunulan bu gıdanın kalori değerine dikkat edilmesi gerekir. Genel olarak 100 gram ve fazlası tüketildiğinde istemsiz kilo alımına yol açabilir. Sağlıklı yağlar ile veya haşlanarak pişirildiklerinde yağ yapma özellikleri daha az olabilir. Buna dikkat ederek herkes kendi kalori ihtiyacına göre tüketim yapabilir. 

Patates Kızartmasının Besin Değerleri Nelerdir?

Patates kızartması besin değerleri, herkesin tüketmeden önce bakıp merak ettiği konular arasında yer alır. Diyet yapanlarda ve gıdasına dikkat etmesi gerekenlerde muhakkak bu bilgini bilinmesi gerekebilir. Patates kızartmasında genel olarak 3 gram protein, 0,2 gram yağ ve çeşitli mineraller bulunur. Buna bağlı olarak özellikle protein diyeti yapanlar için fazla miktar bir yağ değeri olabilir. Patates kızartmasındaki kalori oranı fazla tüketilmediği sürece fazla bir sorun teşkil etmez. Lezzetli ve bir o kadar da pratik bir gıda olması ile çok sık tüketime uygundur. Sağlıklı ve az yanan yağlar ile daha zengin bir besin değeri yakalamanız söz konusu olabilir. Patates kızartması besin değerleri gerekli C vitaminin de alınmasına yardımcı olur. Bu da her gün yenmeye uygun bir besin olmasına yardımcı olur.

Patates Kızartması Diyette Yenebilir mi?

Patates kızartmasındaki kalori oranı 100 gramı aşıldığında vücudun yağ oranında bir artış meydana getirebilir. Bu nedenle de patates kızartmasının diyette belirli bir sınırı aşmaması gereklidir. Patates kızartması besin değerleri göz önünde bulundurulduğunda elbette diyetlerde tüketilebilir, ancak bu tüketimin 100 gram sınırını aşmamasına dikkat edilmesi önerilir. Bu sayede hem yararlı protein ve karbonhidratlar sağlanmış olur hem de kızartmadan gelen yağ miktarı vücuda bir zararda bulunmaz. Bunun için spor öncesi veya sonrasında tüketilmesi uygun besinler arasında yer alır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sonbahar Meyveleri ve Sebzeleri Nelerdir?

Sonbahar Meyveleri ve Sebzeleri Nelerdir?