19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Beslenme Ve Diyet Sonbahar Meyveleri ve Sebzeleri Nelerdir?

Sonbahar Meyveleri ve Sebzeleri Nelerdir?

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle beraber yağışlar da artış gösterir. Buna bağlı olarak pek çok yeni sebze ve meyve yetişmeye başlar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sonbahar Meyveleri ve Sebzeleri Nelerdir?

Özellikle sonbahar meyve ve sebzeleri vitamin ve mineral açısından zengindir. Bu nedenle sonbahar aylarında lahana, kereviz, kivi, pırasa gibi besleyiciliği yüksek olan sebze ve meyveleri rahatlıkla tüketebilme imkanına sahip olursunuz.

Sonbahar Mevsiminde Hangi Meyveler Tüketilmelidir?

Sonbahar meyve ve sebzeleri arasında en çok sevilen ve tüketilen meyve de kividir. C vitamini açısından oldukça zengin olan kivi hem çocuk hem de yetişkinler için büyük bir besin kaynağıdır. Bunun yanı sıra sonbahar meyve ve sebzeleri arasında armut greyfurt mandalina gibi meyvelerde yer alır. Bu meyveler sade bir şekilde tüketilebilecekleri gibi meyve sularının veya tatlıların içerisine de konabilir. Özellikle sağlıklı beslenme açısından mevsimine uygun sebze ve meyvelerin tüketilmesi son derece önemlidir. Çünkü sonbahar meyve ve sebzeleri hava şartlarına ve ikileme uygun olarak doğal yetişir. Hormonsuz ve katkı maddesiz doğal yetişen bu meyvelerin besleyicilik özellikleri de daha fazla olur. Bu nedenle de doğal yapıdaki sebze ve meyvelerin tüketilmesi pek çok doktor ve uzman tarafından önerilmektedir. Özellikle organik gıda olarak yetiştirilen sonbahar meyve ve sebzeleri sayesinde çok daha lezzetli besinler tüketmiş olabilirsiniz. Öte yandan maliyet açısından da mevsiminde yetişen sebze ve meyveler daha uygun fiyatlı olmaktadır.

Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendiren Sonbahar Meyveleri

Bağışıklığın güçlenebilmesi için herkesin sağlıklı besinler tüketmesi ve vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri temin etmesi gerekir. Bunun için en doğal meyve ve sebzeler mevsiminde yetişenlerdir. Bağışıklığı güçlendiren meyveler sayesinde kışın ve sonbahar aylarında hastalıklara karşı savunma mekanizmanızın daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Eser miktarda gerekli olan tüm vitamin, mineral ve hormonları bu mevsimde yetişen meyveler sayesinde vücudunuza temin etmeniz söz konusu olur. Özellikle bağışıklığı güçlendiren meyveler sonbahar mevsiminde yetişir. Kivi ve mandalina gibi mineral ve vitamin açısından zengin besinler sayesinde vücudunuzun direnci de artacaktır. Özellikle gelişim çağındaki bebeklerde ve çocuklarda bu besinleri mevsiminde alınması en önemli konular arasında yer alır. Siz de mevsiminde tüketeceğiniz sebze ve meyveler ile Kendinize çok daha iyi bakabilirsiniz. Ayrıca her yaş grubunda alınması gereken yararlı gıdalar arasında da kolayca bu ürünleri Eylül aylarında bulabilirsiniz. Yağışlara bağlı olarak tüm mevsim boyunca da bulmak mümkün olabilir.

Sonbahar Meyve ve Sebzelerinin Besin Değerleri

Sonbahar ayında yetişen bağışıklığı güçlendiren meyveler ve sebzeler sayesinde tüm besin değerleri vücudunuz tarafından alınabilir. Kivi meyvesinde bol miktarda C vitamini ve K vitamini bulunur. Kemik gelişimini desteklemenin yanı sıra gribal enfeksiyonlara karşı da bağışıklığınızı güçlendirebilir. Mevsiminde yenen meyve ve sebzelerin özellikle doğal yetişenlerinde kanser önleyici besin ögeleri de vardır. Sindirim ve bağışıklık sistemi için gerekli besin değerleri bulunur.

Sonbahar Sebzeleri ile Sağlıklı Beslenme Önerileri

Sonbahar meyve ve sebzeleri, lezzetli yemeklerin en önemli bileşenleridir. İster kızarmış isterseniz de haşlama olarak bu besinleri pişirebilirsiniz. Yüksek mineral içeriği ile Bağışıklığın vazgeçilmez ögeleri arasında yer alır. Bağışıklığı güçlendiren meyveler ve tüketeceğiniz sebzeler sayesinde sağlıklı bir beslenme listesi oluşturabilirsiniz. Hem kahvaltı verdi hem de akşam yemeklerinde organik olarak tüketeceğimiz sezon meyve ve sebzeleri sayesinde kendinize pratik rutinler oluşturmanız söz konusu olur. Bu besinler ile hem tatlı hem de tuzlu olmak üzere pek çok tatlı ve yemek çeşidini yaparak kendiniz için sağlıklı beslenme ritimleri oluşturabilirsiniz.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alakart Ne Demektir?

Alakart Ne Demektir?