27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Demir, 'gururluyuz' diyerek duyurdu

Demir, 'gururluyuz' diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 'Yazılım alanında bugüne kadar dünyada çok az sayıda ülkenin başarabildiği Biyometrik Veri Yönetim Sistemi teknolojisini geliştiren 7'nci ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği 2023 vizyonunun en değerli adımlarından birini attıklarını belirten Demir, projenin önemine dikkati çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demir, 'gururluyuz' diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla bir otelde düzenlenen "Biyometrik Veri Yönetim Sistemi-AFIS Tanıtım Toplantısı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği 2023 vizyonunun en değerli adımlarından birini attıklarını belirten Demir, projenin önemine dikkati çekti.

Demir, 2019'da başlatılan, HAVELSAN-Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) ortaklığında kurulan BİYOTEKSAN bünyesinde yürütülen ve 1,5 yıl gibi kısa sürede tamamlanan projenin Türk mühendislerinin de bir başarısı olduğunu ifade ederek, "Yazılım alanında bugüne kadar dünyada çok az sayıda ülkenin başarabildiği Biyometrik Veri Yönetim Sistemi teknolojisini geliştiren 7'nci ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 40 yıl önce teknolojide dışa bağımlılığın azaltılması misyonuyla kurulan HAVELSAN'ın görüntü işleme alanındaki birikiminin kısa sürede elde edilen bu başarıda önemli rol oynadığına işaret eden Demir, "Görüntü işleme teknolojileri savunma alanında da önemli rol oynayan ve sıkça kullanılan bir alan. Savunma sanayisi alanındaki birikimlerimiz ülkemizin hizmetinde." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, İçişleri Bakanlığının yakın iş birliği yaptıkları kurumlar arasında olduğunu ve bu ilişkinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

"Yakın bir koordinasyon içinde çalışmalıyız"
Savunma denilince artık sadece alanda sıcak çatışmadan bahsedilmediğine dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"Teknolojinin yoğun kullanıldığı her alan, ülkenin yazılım, veri, iletişim, enerji, sınır güvenliği, sağlık alanı, verilerimizin güvenli şekilde saklanması, Türkiye'nin savunma güvenliği denildiğinde düşünülmesi gereken alanlar. Buralarda da savunma sanayisinde geliştirdiğimiz her türlü teknolojinin ilgili kurumlarımızın hizmetinde olduğunu ve yakın bir koordinasyon içinde çalışmanın gerekliliğini vurgulamak istiyoruz."

Demir, ilk fazı "Nitelikli parmak izi tanıma ürünü" olan projede ikinci faz "Niteliksiz, yani olay yeri parmak izi tanıma ürünü"nün de belirlenen takvim doğrultusunda tamamlanarak kullanıcı kurumların hizmetine sunulacağı bilgisini verdi.

Merkezi bir biyometrik veri sisteminin tüm resmi kurumlarla özel şirketlere hizmet verebilecek bir altyapıyı da sağlayacağını belirten Demir, "Adli inceleme, kimlik tanıma ve kimlik doğrulama işlemlerini hızlandırmak, güvenilirliğini artırmak üzere başlatılan Biyometrik Veri Sistemi Projesi'nin ilk ürünü nitelikli parmak izi tanıma sisteminin ülkemize, milletimize ve sistemi ilk kez kullanan Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Demir ayrıca, çalışmada emeği geçen İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile HAVELSAN, POLSAN ve BİYOTEKSAN yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya pozisyonu aldı! ‘Savaşa hazırlık…’

Rusya pozisyonu aldı! ‘Savaşa hazırlık…’