21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan "AKSUNGUR" siparişi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan "AKSUNGUR" siparişi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AKSUNGUR İHA siparişinde bulundu. AKSUNGUR’un bu yıl içerisinde envantere alınması planlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan "AKSUNGUR" siparişi

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, TUSAŞ’a AKSUNGUR İHA siparişinde bulundu. Türk Deniz Kuvvetleri, mevcut ANKA siparişlerinin bir kısmını AKSUNGUR’a kaydırdı. Bu kapsamda kuvvete ilk AKSUNGUR teslimatının, bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

TUSAŞ tarafından şu ana kadar iki adet AKSUNGUR İHA prototipi üretildi. AKSUNGUR İHA’lardan biri, halihazırda Orman Genel Müdürlüğü için Adana’da görev icra ediyor. AKSUNGUR’un seri üretimine de başlayan TUSAŞ, yıl sonuna kadar dört İHA’nın üretimini tamamlayacak.

Prototip uçaklarda icra edilen testler esnasında 49 saatlik rekor havada kalış süresine ulaşılmıştı. Seri üretim AKSUNGUR İHA’lar, prototip uçaklara göre birkaç yüz kilo daha hafif olacaklar. Bu sebepten ötürü seri üretim İHA’lar ile 60 saat havada kalınabileceği öngörülüyor.

 Halihazırda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde 6 adet ANKA-B ve 8 adet Bayraktar TB2 İHA bulunuyor. Öte yandan AKSUNGUR’un kısa süre içerisinde yerli üretim PD-170 motorlarıyla ilk uçuşunu gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

750+ kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olan AKSUNGUR İHA; keşif-gözetleme, taarruz ve deniz karakol görevlerini yerine getirebiliyor. 12 adet Roketsan MAM-L mühimmatıyla yaklaşık 30 saat havada kalabilen AKSUNGUR, Sonobuoy da atabilecek. Yıl sonuna kadar ilk sonobuoy atışlarının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Sonobuoy nedir?
"Sonarlı Şamandıra" olarak ifade edebileceğimiz Sonobuoylar, çeşitli hava ve suüstü platfomlarından atılan sensörlerdir. Bağlı bulunduğu platformdan atıldıktan sonra belirlenen derinliğe inen sonobuoylar, özellikle denizaltılara yönelik akustik bilgi toplamaktadırlar. Sonobuoylar tarafından toplanan bu akustik bilgi, genellikle VHF kanalından hava ve/veya suüstü platformlara iletilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırmızı listede bulunuyor! Adıyaman'da görüldü

Kırmızı listede bulunuyor! Adıyaman'da görüldü