21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Şarjı hiç bitmeyen akıllı saat geliştirildi!

Şarjı hiç bitmeyen akıllı saat geliştirildi!

Sınırsız pil ömrüne sahip güneş enerjisiyle çalışan bir akıllı saat fikri kulağınıza nasıl geliyor? Garmin Instinct 2 serisi, akıllı saatlerin şarjının çabuk tükenmesine son veriyor.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şarjı hiç bitmeyen akıllı saat geliştirildi!

ABD merkezli teknoloji şirketi Garmin, ikinci nesil Instinct 2 isimli akıllı saat modelini piyasaya sürdü. Ekran altına gömülü güneş panelleri sayesinde şarjı neredeyse hiç bitmeyen bu cihaz, rakiplerine büyük bir fark atıyor.

Teknoloji şirketinin yeni akıllı saatleri iki boyut seçeneğiyle piyasaya çıkıyor; temel model 45 mm çapa sahip iken daha küçük bileklere sahip kişiler için 40 mm Instinct 2S modeli de var. Cihazın hem güneş enerjisi olmayan versiyonu hem de güneş enerjili versiyonu iki boyut seçeneğiyle satışta.

Garmin Instinct 2 Özellikleri
Orijinal Garmin Instinct 128 x 128 piksel çözünürlüğe sahip iken, 45mm Instinct 2 modelinin ekranı 176 x 176mm çözünürlüğe ve 40mm Instinct 2S ise 156 x 156 piksel çözünürlüğe sahip ve LCD.

Garmin Instinct 2, en az 3 saat boyunca 50 bin lümenlik ışık kaynağına maruz kalırsa o gün şarj olmasına gerek kalmıyor. Peki, bu üstün güç özelliklerini nasıl sağlıyor derseniz, düşük güç tüketimi için cihazda memory-in-pixel LCD teknolojisi bulunuyor. Akıllı saatlerin monokrom renkleri de güç tüketimini azaltıyor.

Kullanıcılar, Garmin Connect IQ mağazası üzerinden saatlere egzersiz ve iş ihtiyaçlarına göre uygulama ve widget indirebiliyor. Yeni saat modelleri, uydu konumlandırma (GPS, GLONASS ve Galileo) ile birlikte ABC sensörleri (Altimetre, Barometre ve Pusula) ve bir termometreye de sahip. Ayrıca optik kalp atış hızı ve kan-oksijen satürasyon sensörü de bulunuyor.


Garmin Instinct 2 serisinde Bluetooth ve ANT+ bağlantısı da var. Bu, saatin diğer sensörlerden gelen verileri okumasına ve aynı zamanda kendi verilerini örneğin bir Peloton sabit bisikletine göndermesine olanak tanıyor. Elbette, iOS veya Android akıllı saatlerden bildirimler de alabiliyor. Bu arada, Garmin Pay ise sadece Solar saatlerde mevcut.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NATO'dan dünyayı tedirgin eden savaş açıklaması

NATO'dan dünyayı tedirgin eden savaş açıklaması