Türkgün Bilim Teknoloji "Siber güvenlik"le ilgili yasal düzenleme geliyor

"Siber güvenlik"le ilgili yasal düzenleme geliyor

Türkiye'de siber güvenlik alanında daha etkin ve merkezi bir yapı oluşturmayı hedefleyen yeni yasa çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ömer İleri, siber güvenlik çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Türkiye'de siber güvenlik alanında daha etkin ve merkezi bir yapı oluşturmayı hedefleyen yeni yasa çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ömer İleri, siber güvenlik çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

KAYNAK: AA

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İleri, teknoloji alanındaki yasal altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin teknoloji alanında önde gelen ülkeler arasında yer alması için çalıştıklarını belirten İleri, Milli Teknoloji Hamlesi ve ülkenin kendi teknoloji ekosistemini geliştirme konusundaki çabalarını vurguladı.

Türkiye'nin Teknoloji Alanındaki Hedefleri

İleri, blokzincir, yapay zeka gibi alanlarda yapılan çalışmaların yanı sıra stratejik yol haritaları ve ilerleme planlarının uygulanmasının Türkiye'nin teknoloji alanındaki hedeflerine ulaşmasında önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'nin teknolojiye yön veren ülkeler arasında yer alacağına inandıklarını belirten İleri, ülkenin dijital dönüşüm sürecinde oyun kurucu olacağını dile getirdi.

Teknoloji ve Gelecek

İleri, "Gelecek onu tasarlayana aittir" sözüyle teknolojinin toplumu nasıl etkilediğini vurgulayarak, yeni teknolojilerin doğru şekilde yapılandırılmasının ve iş modellerinin oluşturulmasının önemine değindi. Yapay zeka gibi yükselen teknolojilerin devlet yönetimi tarafından da önemsendiğini belirtti.

Yapay Zeka ve Ulusal Strateji

Milli Güvenlik Kurulu'nun yapay zeka konusuna vurgu yapmasının ardından, Türkiye'nin Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında ilgili kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren İleri, yeni dönemde Meclis gündeminde yapay zeka konusunu tartışmak için bir komisyon kurulacağını duyurdu.

Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Dönüşüm

İleri, milli ve yerli ürünlerin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecinde kamu sektörünün de hızla ilerlediğini belirtti. Türkiye'nin siber güvenlik alanında uluslararası endekslerde başarılı bir konumda olduğunu da ifade etti.

Siber Güvenlik ve Yasal Düzenlemeler

Siber güvenlik konusuna verdiği öneme dikkat çeken İleri, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren kurumların çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Ayrıca, açık kaynak kodlu yazılım ve bilgi iletişim güvenliği konularında Cumhurbaşkanlığı Genelgelerinin önemine işaret etti.

Rekabeti Koruma Kanunu ve Dijital Telif

İleri, gelecek dönemde Rekabeti Koruma Kanunu üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve dijital telif düzenlemesinin de gündemde olduğunu açıkladı. Ayrıca, siber güvenlik alanında yeni bir yapı oluşturmayı hedefleyen yasa çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Blokzincir Teknolojisinin Gelişimi

İleri, kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemelerin sektör tarafından olumlu karşılandığını belirterek, blokzincir teknolojilerinin Türkiye'de hızla gelişmeye başladığına dikkat çekti. Türkiye'nin bu alanda olumlu bir ivme yakaladığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 16 milyar 202 milyon lira azalarak 728 milyar 91 milyon liraya düştü.

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 16 milyar 202 milyon lira azalarak 728 milyar 91 milyon liraya düştü.

KAYNAK: AA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yayımladığı haftalık bültene göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 11 Nisan haftasında 283 milyar 550 milyon lira artarak 17 trilyon 716 milyar 448 milyon liradan, 17 trilyon 999 milyar 997 milyon liraya çıktı.

Bankacılık sektöründe toplam mevduat ise bankalar arası dahil geçen hafta 294 milyar 622 milyon lira artarak 21 trilyon 272 milyar 828 milyon lira oldu.

Tüketici kredileri 2 trilyon 207 milyar liraya ulaştı
Tüketici kredilerinin tutarı, 11 Nisan itibarıyla 20 milyar 591 milyon lira artarak 2 trilyon 206 milyar 904 milyon liraya yükseldi. Söz konusu tutarın 551 milyar 721 milyon lirası konut, 65 milyar 81 milyon lirası taşıt ve 1 trilyon 590 milyar 102 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Bu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı, 23 milyar 492 milyon lira artarak 2 trilyon 553 milyar 368 milyon lira oldu. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 1,7 artarak 2 trilyon 5 milyar 330 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Bireysel kredi kartı alacaklarının 682 milyar 964 milyon lirasını taksitli, 1 trilyon 322 milyar 366 milyon lirasını taksitsiz borçlar oluşturdu.

Yasal öz kaynaklar arttı

Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 11 Nisan itibarıyla önceki haftaya göre 7 milyar 816 milyon lira artışla 366 milyar 111 milyon liraya çıktı. Takipteki alacakların 268 milyar 414 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.

Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları, 193 milyon lira artarak 3 trilyon 776 milyar 506 milyon lira oldu.

KKM bakiyesi ise geçen hafta 16 milyar 202 milyon lira azalarak 728 milyar 91 milyon liraya geriledi. Böylece KKM büyüklüğü, toplam mevduatın yüzde 3,42'si oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *