20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji WhatsApp'a çok benziyor! Telefona yüklerken dikkat

WhatsApp'a çok benziyor! Telefona yüklerken dikkat

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ı kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir sürüm ortaya çıktı. Bu sürümde cihaz sahibine ücretli abonelikler verilebilirken uzmanlar dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
WhatsApp'a çok benziyor! Telefona yüklerken dikkat

Dünyanın en popüler uygulamalarından WhatsApp kullananlar için dikkat edilmesi gereken yeni bir sürüm keşfedildi. FMWhatsapp sürümü ile cihaz sahibine ücretli abonelikler verebiliyor hem de kullanıcılar yasa dışı faaliyetlere karşı savunmasız bırakabiliyor.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olmasına karşın WhatsApp her gün yeni bir sorunla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Son olarak WhatsApp mesajlaşma platformunun kötü amaçlı bir sürümü keşfedildi: FMWhatsapp. Uygulama kapsamında kullanıcı dostu sürüm arayanlar, resmi sürümden daha fazla seçeneğe sahip diğer sürümleri indirme yoluna gidiyor. Bu da kötü sonuçları beraberinde getiriyor. Kullanıcıların bu sürümlere ilgisinden dolayı kötü amaçlı kod dağıtan dolandırıcılar ortaya çıkıyor.

Yasa dışı faaliyetlere kadar zorluyor
FMWhatsapp modunu indirenler sadece bir sürüm indirdiğini düşünse de çok büyük problemlere sebep olacak bir aşamanın ilk adımını atmış oluyor. Sürümde Triada Truva Atı bir arabulucu görevi görüyor.

İlk olarak kullanıcının cihazında veriler toplanıyor. Ardından truva atlarından biri cihaza indiriliyor. Sonrasında ise cihaz kullanıcılarına istekleri dışında bağımsız reklamlar ve ücretli abonelikler yaptırıyor. Hatta cihaz kullanıcılarını yasa dışı faaliyetlere karşı savunmasız bırakabiliyor.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Igor Golovin güvende kalmak için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle aktarıyor: "Uygulamaları yalnızca resmi mağazalardan ve güvenilir kaynaklardan yükleyin. Yüklü uygulamalara hangi izinleri verdiğinizi kontrol etmeyi unutmayın – bazıları çok tehlikeli olabilir. Mobil antivirüs yazılımı yükleyin. Bu yazılım olası tehditleri tespit edecek ve önleyecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Varank: ''Dünyada bu ligdeki en önemli oyuncu Türkiye''

Bakan Varank: ''Dünyada bu ligdeki en önemli oyuncu Türkiye''