22 Kasım 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Bilim Teknoloji Yeni döneme giriliyor! Artık Türkiye'de üretilecek

Yeni döneme giriliyor! Artık Türkiye'de üretilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, HIT-30 programı ile 65 nanometre ve altı çip üretimini Türkiye'de gerçekleştirmeyi hedefliyor. 5 milyar dolarlık kaynakla otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık sektörlerinde ihtiyaç duyulan çiplerin üretimini sağlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni döneme giriliyor! Artık Türkiye'de üretilecek
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programıyla ülkemizde 65 nanometre (nm) ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Sermaye katkısı ve hibe destekleri de içeren 5 milyar dolarlık kaynakla, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyduğumuz çiplerin Türkiye'de üretilmesini sağlayacağız" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kacır, "HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programıyla ülkemizde 65 nanometre ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Sermaye katkısı ve hibe destekleri de içeren 5 milyar dolarlık kaynakla, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyduğumuz çiplerin Türkiye'de üretilmesini sağlayacağız. Küresel çip pazarı geçtiğimiz yıl 600 milyar doları aştı. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte hızla büyüyen bu alanda Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ve ihracat kabiliyeti geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

HİT-30 programının birçok bileşeni olduğunu da kaydeden Kacır, "Hedefimiz, 4,5 milyar dolara varan desteklerle 80 gigawatt saat batarya üretim kapasitesini Türkiye'de oluşturmak. Elektrikli araçlar ve enerji depolama sektörlerinde kritik ihtiyaç olan bataryaların Türkiye'de geliştirilmesi ve üretimi için 2030'a kadar megawatt saat başına 6 bin dolara kadar hibe destekleri de içeren teşvikler sunacağız. Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmzalar atıldı! Türkiye ile dost ülke arasında anlaşma

İmzalar atıldı! Türkiye ile dost ülke arasında anlaşma