20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Şef Ahmet Dede kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Dede'nin restoranı nerede?

Şef Ahmet Dede kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Dede'nin restoranı nerede?

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye’ye konuk olan Şef Ahmet Dede hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Bu akşam yayınlanan programda marifetlerini gösteren ünlü şef, İrlanda’da Michelin Yıldızı almayı başardı. Peki, Şef Ahmet Dede kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Dede'nin restoranı nerede?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şef Ahmet Dede kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Dede'nin restoranı nerede?

İngiltere ve İrlanda şeflik yapan Şef Ahmet Dede, bu akşam MasterChef Türkiye'ye konuk oldu. Seyirciler ise Tek, aktif Michelin Yıldızına sahip Türk Şef olan Ahmet Dede'nin hayat hikayesini ve biypgrafisini araştırmaya başladı. Peki, Şef Ahmet Dede kimdir, nereli, kaç yaşında? Ahmet Dede'nin restoranı nerede?

MasterChef Türkiye’ye konuk olan Ahmet Dede, İrlanda’da Dede isimli restoranı ile gündemde. İngiltere ve İrlanda genelinde toplam 5 restorana Michelin yıldızı verilirken bunlardan birisi de Ahmet Dede’ye ait. 

ŞEF AHMET DEDE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

3 erkek çocuğunun en küçüğü. Annesi babası Kuşadası'nda yaşıyor. Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başladı. 2009 Mart'da irlandaya Dubline taşındı. Eşi irlandalı. Kuşadasında amcasının restoranında tanıştılar ve evlendiler.

Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna gitti ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalıştı. Daha sonra 2 yıldızlı bir restoranda 1 yıl çalıştı. 2 yıl Amsterdam'da kaldı ve orada da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı. Daha sonra tekrar Dublin'e geri dönerek Green House'da çalışmaya başladı.

Norveç'te kaldığı 3 ayda sadece Norveç'te yetişen malzemelerle işleyen bir Restoran’da çalıştı. Ardından tekrar Dublin'e geri geldi. 2017'de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore'daki bir restoranda çalıştı. 2018 de ilk Michelin yıldızını aldı ve kendi restoranını kurma fikri başladı.

2018’de eski restoranı ile ilk Michelin yıldızını aldı. Ancak 2019 yılında restoran kapandı. Geçen yıl Haziran 2020'de pandemi yüzünden yaşanan aksaklıklara ve gecikmeye rağmen kendi adıyla Dede restoranı açtı. Bu restoranda Türk konseptiyle Türk lezzetleri sunuyor ancak Michelin standartlarıyla.

2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin Yıldızları: Haziran 2020'de açılan, Türk mutfağından esintiler taşıyan, en yerel lezzetlerin en iyi malzemelerle harmanlandığı restoranı Dede ile Ahmet Dede de bir Michelin Yıldızı’nın sahibi oldu.

MICHELIN KILAVUZUNDA AHMET DEDE VE RESTORANI

Michelin klavuzunda Dede ve Ahmet Şef için şu ifadelere yer verildi, "Türkiye doğumlu Şef Ahmet Dede, Baltimore'un sahil kasabasında kendisine bir yuva kurdu. Kasabalılarla çok iyi anlaştı. Dede, güvenilir bir yerel tedarik ağına ve arkadaşlara sahip. Yemekler minimum atık yaklaşımıyla yapılıyor ve orijinal yemekler Dede'nin Türk geçmişiyle yorumlanıyor. Restoran sakin ve modern bir görünüme sahip ayrıca arkada barbekü için ayrılmış güzel bir teras da bulunuyor.

AHMET DEDE'NİN INSTAGRAMI HESABI

Michelin Yıldızlı şefimiz Ahmet Dede, Instagram’da “ahmet_dede_” kullanıcı adıyla yer alıyor. Dede'nin 28 bin takipçisi bulunuyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BJK Süper Kupa final maçı ne zaman? İşte Beşiktaş-Antalyaspor maçı tarihi...

BJK Süper Kupa final maçı ne zaman? İşte Beşiktaş-Antalyaspor maçı tarihi...