22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu?

Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu?

Katıldığı televizyon programlarıyla adından söz ettiren Selçuk Topal'ın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Vatandaşlar uzay bilimi hakkında önemli açıklamalar yapan ünlü bilim yazarı ile ilgili Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu? diye merak ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu?

Uzay bilimine dair araştırmalarıyla tanınan astrofizikçi ve popüler bilim yazarı Selçuk Topal, bilimi şöyle tanımlıyor: "Bilim, sizi gerçeğe mümkün olduğunca yaklaştırabilecek, evreni anlamanın en esnek ve aynı zamanda en dayanıklı yolu, bir sistematik düşünce biçimidir." Peki, Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu? detaylar haberimizde...

SELÇUK TOPAL KİMDİR?

Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde tamamladı. Oxford Üniversitesi Astrofizik bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Doktora öğrenimi esnasında bir yıl süreyle ziyaretçi araştırmacı olarak Japonya Nagoya Üniversitesi Astrofizik Bölümü'nde bulundu. Dış galaksilerde moleküler gaz gözlem ve analizi, moleküler astrofizik, gaz kinematiği ve galaksi evrimi alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Doktora çalışmalarının ilki Association of British Turkish Academics tarafından Doğa Bilimleri alanında Mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

Topal bugüne kadar birçok mecrada 100'ü aşkın popüler bilim yazısı kaleme almıştır. Ocak 2020 itibarıyla süreli olarak Süper Penguen ve Onedio.com, zaman zaman ise Bilim ve Teknik dergisinde yazılarına devam etmektedir. Topal aynı zamanda alanında bilgiler vermek üzere birçok TV ve radyo programına katılmış ve katılmaya devam etmektedir.

Topal, Kaostan Kozmosa Evrenin Hikayesi kitabının yazarıdır.

#gelecekuzayda isimli gönüllü olarak hayata geçirdiği proje alanında ülkemizdeki en kapsamlı projedir. Uluslararası IAU100 etkinlikleri kapsamında ülkemizde gerçekleştirdiği bir ulusal online seminer Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) tarafından The Biggest Turnout Prize kategorisinde birinciliğe layık görülmüştür.


Gelecek Uzayda nedir?

Gelecek Uzayda, uzayla ilgili projeler hayata geçirir, okurseverleri kitap ve dergilerle buluşturur, üniversitede ders olarak okutulur, en doğru ve güncel astronomi bilgilerini halka ulaştırır (makale, eğitici video, TV, röportaj). Benzer başka sloganların doğmasına neden olan #gelecekuzayda geleceğin uzayda olduğuna inanan ve bunu bir slogan haline getiren ilk projedir. Ülkemizin uzay bilim ve teknolojilerinde en üst düzeye çıkma ideali için çaba gösteren bir sosyal sorumluluk projesidir. Kar amacı gütmez. Yapılan her faaliyetle hem sahte bilimlerle savaşılır hem de uzay bilim ve teknolojilerinin yararını halka anlatarak bir farkındalık oluşturulur. Ulaştığı kişi sayısı ve hayata geçirdiği projeler dikkate alındığında alanındaki en büyük sosyal sorumluluk projesidir. 

Topal'ın güncel etkinliklerine kişisel web sayfası olan www.astronomselcuk.com adresinden ulaşılabilir. Giresun doğumlu olan Selçuk Topal evli ve iki çocuk (Uzay ve Venüs) babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul koşusu ne zaman 2021? 43. İstanbul Maratonu ne zaman bitiyor, hangi yollar kapalı?

İstanbul koşusu ne zaman 2021? 43. İstanbul Maratonu ne zaman bitiyor, hangi yollar kapalı?