28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Çevre Çanakkale’de ormanlara giriş yasağı 30 Kasım’a kadar uzatıldı

Çanakkale’de ormanlara giriş yasağı 30 Kasım’a kadar uzatıldı

Çanakkale'de yangın tehlikesini en aza indirmek amacıyla alınan önlemler kapsamında ormanlık alanlara giriş yasağı 30 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çanakkale’de ormanlara giriş yasağı 30 Kasım’a kadar uzatıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Çanakkale Valiliği, son günlerde ülke genelinde artan orman yangınları riski nedeniyle, Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler alındığını duyurdu. Meteorolojik şartların oluşturduğu yüksek risk nedeniyle, orman yangınları ile mücadele önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Ormanlara Giriş Yasağı Uzatıldı

6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında alınan yeni tedbirler arasında, ormanlara giriş yasağının Çanakkale Valiliği kararıyla 30 Kasım’a kadar uzatıldığı açıklandı. Bu kararın, ormanlık alanlarda olası yangın risklerini en aza indirmeyi hedeflediği belirtildi.

Yangın Söndürme Ekipleri Hazır Bekletiliyor

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yangın söndürme ekiplerinin sürekli olarak hazır bekletildiği ve anında müdahaleye hazır oldukları vurgulandı. Ayrıca, vatandaşların da ormanlık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İlçelerde Orman Yangınlarına Karşı Eğitimler Düzenlenecek

Çanakkale genelinde ilçelerde orman yangınlarına karşı bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının artırılacağı belirtildi. Orman yangınlarıyla mücadelede halkın da bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapılırken, yangın çıkma riskini azaltacak adımların atılacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kadrolar belli oldu!

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kadrolar belli oldu!