08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Çevre Türkiye Kamu-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama

Türkiye Kamu-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama

Türkiye Kamu-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu görevlilerine yönelik alınan kararlar ve memurların beklentilerini dile getirdi. Açıklamaya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendika genel başkanları, genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve kamu görevlileri katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Kamu-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Genel Başkan Önder Kahveci, kamu görevlilerinin haklarının kısıtlanarak tasarruf edilmesine karşı olduklarını belirtti. Kahveci, "Tasarrufun her zaman uygulanması gereken bir unsur olduğuna inanıyoruz, ancak haklardan kısılarak değil, gereksiz harcamalardan yapılan tasarrufun etkili olacağını biliyoruz" dedi.

Kahveci, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerinin kamu çalışanlarının alım gücünü düşürdüğüne dikkat çekti ve kamu çalışanlarının ekonomik durumlarını iyileştirecek düzenlemeler beklediklerini ifade etti.

Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasının ekonomik ve hukuki sorunlara yol açacağını belirten Kahveci, bu kararın bütçeye katkı sağlamayacağını, aksine olumsuz yansımaları olacağını vurguladı. Kahveci, kanun hükmündeki uygulamaların genelgelerle kaldırılmasının hukuki olmadığını ve toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşı olduklarını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının korunması için yargıya başvurduklarını ve Anayasa Mahkemesi’nin kamu çalışanlarının çalışma şartlarını düzenleyen 703 sayılı KHK'nın birçok maddesini iptal ettiğini hatırlattı. Kahveci, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasında, kamu çalışanlarının haklarının kısıtlanmasının kamu hizmetlerinin kalitesini düşüreceği ifade edildi. Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarının ve emeklilerin beklentilerinin karşılanması için verilen sözlerin tutulmasını istedi ve toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar ödenmesi, vergi dilimlerinin %15’e sabitlenmesi ve çeşitli meslek gruplarının özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi.

Kahveci, tasarruf tedbirlerinin kamu çalışanlarının haklarını budamaya yönelik olmaması gerektiğini ve kamu çalışanlarının haklarının korunması için mücadele edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli'nin yüzüğü ve rozeti dikkat çekti

MHP Lideri Bahçeli'nin yüzüğü ve rozeti dikkat çekti