19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 2 buçuk aydır kayıp olan Selman'dan haber var

2 buçuk aydır kayıp olan Selman'dan haber var

Babası Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile arası açılan ve 2,5 aya yakın bir zamandır ortalarda gözükmeyen Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dün ortaya çıktı. Veliaht Prens Selman, başkent Riyad’ta bulunan Kral Abdülaziz Askeri Akademisi’ni bitiren öğrencilerin diploma törenine katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2 buçuk aydır kayıp olan Selman'dan haber var

Mısır ziyareti sırasında babası Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud ile arasındaki çatlağın basına yansımasından sonra 2,5 aydır kamuoyunun önüne çıkmayan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, dün ortaya çıktı.

Askeri akademiyi bitiren öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı
Veliaht Prens Selman, başkent Riyad'da bulunan Kral Abdülaziz Askeri Akademisi'ni bitiren öğrencilerin diploma törenine katıldı.

Selman, başarılı öğrencileri ödüllendirdi
Konuşmaların bitiminde askeri geçit töreni başladı. Kolej bayrağı yeni mezunlara devredildikten, yemin merasimi gerçekleştirildi. Yemen merasiminden sonra başarılı olan öğrenciler Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından ödüllendirildiği bildirildi.

2.5 aydır haber alınamıyordu
Baba-oğul arasında patlak veren krizin basına yansımasından sonra Veliaht Prens Selman'dan 2.5 aydır haber alınamıyordu. Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, 3 Asya ülkesi olan Pakistan, Hindistan ve Çin'e 18-22 Şubat tarihleri arasında yaptığı ziyaretten sonra, bir daha kamuoyunda görülmemişti. Yabancı lider ve heyetlerin Riyad'a ziyaret ettiği toplantılarda gözükmeyen Prens Selman'ın, babası Kral Selman arasındaki krizin sürdüğü söyleniyordu.

Saray kaynakları ise Kral Selman'ın İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Suudi rejimine yönelik suçlamaları ve baskıları azaltmak için oğlunu kamuoyunun önüne çıkmasını yasakladığı ileri sürülürken; bazı kaynaklar ise Veliaht Prens'in Kral'a danışmadan aldığı kararların büyük tepki çektiği öne sürülmüştü. Bu kararların başında ABD ve İsrail ile olan yakınlık, Katar'ı izole etme, Yemen'e savaş açmak ve ülkede halkın tepkisine rağmen bazı reformları hayata geçirmek geliyor. Ayrıca Veliaht Prens'in Kabe'nin üstüne çıkması da büyük tepki çekmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nafaka teklifi hazır

Nafaka teklifi hazır