20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Putin'in bu yalanı neden söylediğini biliyoruz'

'Putin'in bu yalanı neden söylediğini biliyoruz'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İkinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle ilgili Polonya'yı suçlayan sözlerine sert ifadelerle tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Putin'in bu yalanı neden söylediğini biliyoruz'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in II.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi için Polonya'yı suçlayan açıklamalarda bulunduğunu ve Putin'in bunu siyasi başarısızlıklarını unutturmak için kullandığını savundu. Putin, son zamanlarda savaşın patlak vermesinden Polonya'nın sorumlu olduğunu ve iki Slav ülkesi arasındaki gerilimi derinleştirdiğini söylemişti. Cuma günü Rusya'nın Polonya Büyükelçisi protesto amacıyla Polonya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Başbakan Mateusz Morawiecki yaptığı açıklamada, "Putin birçok kez yalan söyledi ve bunu kasıtlı olarak yaptı. Bu durum genellikle Moskova'daki yetkililerin eylemlerinden kaynaklanan uluslararası bir baskı hissettikleri zaman gerçekleşir. Ve bu baskı tarihsel sahnede değil, modern jeopolitik sahnededir. ” ifadelerini kullandı.

Morawiecki, Rus sporcuların doping için askıya alınmasının yanı sıra Kremlin'in 'Belarus'u Rusya'ya tamamen tabi kılma girişimi' dahil olmak üzere Rusya adına başarısızlık olarak nitelendirdiği son gelişmelere de dikkat çekti.

Putin, son günlerde Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen ve Sovyetler Birliği'nin Almanya ile birlikte II. Dünya Savaşı için sorumluluk taşıdığını söyleyen bir karara karşı çıkarak buna "tamamen saçmalık" demişti.

Avrupa Konseyi Başkanı olan eski Polonya Başbakanı Donald Tusk, Polonyalılar'a birlik olma çağrısında bulundu. Tusk, Twitter'da yaptığı açıklamada: "Başkan Putin'in yüzsüz yalanları ve Rus propagandası göz önüne alındığında, Polonya makamlarının ve muhalefetin ortak bir pozisyon alması gerekiyor. İç anlaşmazlığın yeri ve zamanı değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Araplar saldırmak yerine ittifak kurmalı'

'Araplar saldırmak yerine ittifak kurmalı'