24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 87 yaşındaki adam, bilim insanlarını şaşırttı

87 yaşındaki adam, bilim insanlarını şaşırttı

65 yıldan uzun bir süredir banyo yapmamasına ve sokaklarda yaşamasına rağmen sağlıklı yapısıyla bilim insanlarını şaşırtmayı başardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
87 yaşındaki adam, bilim insanlarını şaşırttı

87 yaşındaki Amou Jaji isimli bir adam 65 yıldan uzun bir süredir banyo yapmamasına ve sokaklarda yaşamasına rağmen sağlıklı yapısıyla bilim insanlarını şaşırtmayı başardı. İlginç yaşam tarzıyla dünya manşetlerinde yer almayı başaran Amou Jaji’nin hijyenik olmayan hayat koşullarına rağmen sağlıklı olduğunu bilimsel araştırmalarla ortaya konuldu.

67 yıldır yıkanmıyor
İran'ın güneyindeki Fars eyaletindeki Dejgah köyünde yaşayan Amou Jaji isimli bir adam kendisine kötü şans getireceğini ve öleceğini düşündüğü için 67 yıldır banyo yapmıyor. Banyo yapmanın kendisini öldüreceğine ikna olarak su ve sabundan vazgeçtiğini dile getiren Amou Jaji, yol kenarında bulduğu hayvan ölüleriyle besleniyor ve yağmur sularının oluşturduğu birikintileri içme suyu olarak kullanıyor. Alışılmadık yaşam tarzı seçimleri nedeniyle arkadaş bulmakta zorlandığını ifade eden Jaji, insanlardan kendisini soyutladığı bir yaşam sürdürüyor. 

 

Yalnız bir yaşam tarzına yönelmesine rağmen, Jaji, yaşam tarzına olan bağlılığından etkilendikleri için köylülerin ona yaşamak için bir kulübe inşa ettiklerini öğrenince buraya taşınmaya karar verdi. Kulübe yaşamından öncesinde ise Jaji, yerin altında bulunan kendisine özel olarak inşa ettiği bir delikte yaşamayı tercih ediyordu.

Bilim insanlarının araştırma konusu oldu

İran'ın güneyindeki Fars eyaletindeki Dejgah köyündeki kulübesini ziyaret eden sağlık görevlileri, Jaji’nin yaşam tarzına rağmen tamamen sağlıklı olduğunu bildirdi. Vücudunda herhangi bir bakteri ve virüsün neden olduğu hastalığa rastlanmayan Jaji’nin sağlık durumu bilim insanlarını şaşırttı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tur rehberleri fark etti

Tur rehberleri fark etti