21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Nükleer savaş kapıda mı?

Nükleer savaş kapıda mı?

STRATCOM Başkanı Charles Richard Rusya veya Çin'le nükleer savaşın "gerçek bir olasılık" olduğunu iddia ederek, ABD'nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nükleer savaş kapıda mı?

Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Komutanlığı (STRATCOM) Başkanı Charles Richard, Rusya veya Çin ile nükleer savaşın "gerçek bir olasılık" olduğu konusunda uyarıda bulundu. Richard ayrıca, Pentagon'un "Soğuk Savaş'ta sıkışıp kalmadığını" söyleyerek gözdağı verdi.

ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nün aylık dergisinde bir makale kaleme alan Richard, "Rejimi veya devleti tehdit edecek bir durumda, Rusya veya Çin ile bölgesel bir kriz, nükleer silahlarla çatışma gibi yüksek bir olasılık var" dedi.

Star'da yer alan habere göre; ABD'nin nükleer cephaneliğini denetleyen STRATCOM Başkanı Richard, Rusya ve Çin'in yeteneklerini geliştirmesi ve 'küresel olarak kendilerini göstermeye' devam etmesiyle, STRATCOM'un neyle karşı karşıya olduğunu anlaması gerektiğini söyledi.

Richard, "Karşılaşma olasılığımız yerine, tercih ettiğimiz çatışmaya bir kez daha hazırlanma yolundayız" ifadelerini kullandı.

Richard, ABD ordusunun "nükleer boyutu" görmezden gelerek yirmi yıldır terörle mücadeleye odaklandığını iddia ediyor. Richard, "Savunma Bakanlığı'nın Soğuk Savaş'ta sıkışıp kalmakla suçlandığını duyduğumda sinirleniyorum. Soğuk Savaş'ı çok geride bıraktık." dedi.

Richard'a makalesinde şu ifadeleri kullanıyor:

"ABD güçleri terörizmle mücadeleye tamamen dalmış durumdalar, öyle ki Rusya ve Çin bu durumu, özellikle uzay ve siber saldırı gibi görülmemiş şekillerde güç araçları ve güç tehditleri kullanarak, uluslararası normlara ve küresel barışa saldırgan bir şekilde meydan okumak için kullandılar."

Richard, rakip güçlerin gündemlerini ilerletmek için Covid-19 salgınından yararlandığını iddia ederek, "Onların saldırganlığını kontrol altında tutmak için aktif olarak rekabet etmeliyiz." dedi.

Richard'a göre, ABD harekete geçmezse, Rusya ve Çin daha da cesaretlenecek ve müttefikleri ABD'nin 'liderlik' edemeyeceğini veya istemeyeceğini düşünmeye sevk edecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'daki tarihi han satışa çıkarıldı

İstanbul'daki tarihi han satışa çıkarıldı