16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya ABD'de ilk oy verme işlemi başladı

ABD'de ilk oy verme işlemi başladı

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimi için ilk oy verme işlemi Georgia eyaletinde başladı. Erken oy verme işlemine katılım şu ana kadar 180 bini aştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de ilk oy verme işlemi başladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimi öncesi oy verme işlemi Georgia eyaletinde başladı. Yerel saatle 09.00'da başlayan erken oy verme süreci, 5 Kasım tarihine kadar devam edecek. Georgia eyaletinde bulunan salıncak eyaletlerden biri olan Georgia'da şu ana kadar 180 binden fazla kişi oy kullanmış durumda ve bu sayının gün sonunda 200 bini aşması bekleniyor.

Değişen Eyalet Yasalarıyla Birlikte Oy Verme Sürecinde Yenilikler

2020 seçimlerinden sonra eyalet yasalarında yapılan değişikliklerle birlikte sandık sayılarının azaldığı Georgia'da, artık sandıklar 7 gün 24 saat değil, belirli saatlerde açık olacak. All Voting Is Local'ın Georgia Eyalet Direktörü Kristin Nabers, bu durumun seçmenlerin oy kullanma sürecini zorlaştırabileceğini ancak erken oy verme imkanının genişletildiğini vurguladı.

Georgia'da Seçim Sonuçlarının Hızla Açıklanabilmesi İçin Yapılan Düzenlemeler

Georgia'da seçim sonuçlarının hızla açıklanabilmesi için ilçelerin sonuçları seçim günü akşamı saat 20.00'de düzenli aralıklarla bildirmesi gerekiyor. Eyalet yetkilileri, hızlı, adil ve şeffaf bir seçim süreci yaşanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Demokratlar ve oy hakkı savunucuları, yeni kuralların seçim sonuçlarına itiraz eden yetkililer tarafından kötüye kullanılabileceğinden endişe ediyor.

North Carolina'da da Oy Verme İşlemi Başlıyor

Öte yandan, Perşembe sabahı itibariyle North Carolina eyaletinde de oy verme işlemlerinin başlaması bekleniyor. North Carolina'da da seçim süreci hızla ilerliyor ve seçmenler oy kullanmaya başlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şırnak'ta korucu intihar etti

Şırnak'ta korucu intihar etti