20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya ABD'li bilim insanlarından şaşırtan açıklama: Düşündüğümüz kadar...

ABD'li bilim insanlarından şaşırtan açıklama: Düşündüğümüz kadar...

Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar "Yeni veriler, koronavirüsün düşündüğümüz kadar ölümcül olmadığını gösteriyor" açıklamasında bulundu. Yapılan çalışma, bilinen vakaların 50 ila 85 katı kadar enfeksiyon bulunduğunu, bunun da daha düşük bir ölüm oranı anlamına geldiğini ortaya koydu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'li bilim insanlarından şaşırtan açıklama: Düşündüğümüz kadar...

ABD'li bilim insanları, "Yeni veriler, koronavirüsün düşündüğümüz kadar ölümcül olmadığını gösteriyor" açıklamasında bulundu. Fox News'ta yer alan habere göre, yapılan çalışma, bilinen vakaların 50 ila 85 katı kadar enfeksiyon bulunduğunu, bunun da daha düşük bir ölüm oranı anlamına geldiğini ortaya koydu.

Covid-19 nedeniyle işlerin durdurulması, hastalığın yayılmasını yavaşlatmak için katı eylemlerde bulunmayan iki milyondan fazla Amerikalıyı öldüreceği fikrine dayanıyordu. Bu model ile vaka ölüm oranlarının yüzde 1 ila 3 arasında olması varsayılıyordu ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün tahmini vaka ölüm oranı yüzde 3.4 idi. 

KORONA VİRÜS BULAŞAN KİŞİ SAYISI DÜŞÜNÜLENDEN 10 KAT DAHA FAZLA

Bu varsayımı sorgulayan bazı uzmanlar, "Testlerin yetersiz olması, test edilecek kısıtlayıcı nitelikler ve potansiyel olarak büyük bir hafif hastalık veya asemptomatik enfeksiyon insidansı nedeniyle enfeksiyonların hangi bölümünün tespit edilmediğini bilmiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Stanford ekibinin cuma günü yayınladığı bir ön çalışma, yeni verilerin şüphecilerin görüşünü desteklediğini ortaya koydu.

The Guardian'da yer alan habere göre, yeni araştırma, koronavirüs bulaşmış insan sayısının daha önce düşünülenden on kat daha fazla olabileceğini buldu.

Araştırma, Santa Clara ilçesindeki 3.330 kişiden alınan örnekleri test etti ve virüsün, resmi rakamlardan 50 ila 85 kat daha yaygın olduğunu buldu. 

Covid-19'un yayılmasını durdurmak için şu anda yürürlükte olan genişleyen tedbirleri hafifletmek için, sağlık görevlileri önce kaç kişinin enfekte olduğunu belirlemeli. Araştırmacılar, bir bölgedeki virüsün yaygınlığı üzerine yapılan büyük çalışmaların anahtar bir rol oynayabileceğini söylüyor.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 0.12 İLA 0.2 ARASINDA

Çalışma sırasında, Santa Clara county, 1.094 ölümle sonuçlanan Covid-19 vakalarını doğruladı. Antikorları olan katılımcıların oranına bakıldığında nisan ayı başlarında Santa Clara county'de 48.000 ila 81.000 kişinin enfekte olduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlar, bunun aynı zamanda, koronavirüsün genel popülasyonda başlangıçta düşünülenden çok daha az ölümcül olduğu anlamına geldiğini söyledi. Salı günü itibariyle, ABD'nin koronavirüs ölüm oranı yüzde 4.1 olarak açıklandı ve Stanford araştırmacılarının bulguları bu oranın yüzde 0.12 ila 0.2 arasında bir ölüm oranı gösterdiğini belirtti. 

Ancak araştırmacılar, daha fazla araştırma yapılana kadar beklenmesini ve buna bağlı olarak politika seçimleri yapmamalarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koronavirüsle ilgili Türkçe kelime kullanımı çağrısı

Koronavirüsle ilgili Türkçe kelime kullanımı çağrısı