20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Dikkat çeken çıkış: Türkiye'ye şantaj yapılıyor

Dikkat çeken çıkış: Türkiye'ye şantaj yapılıyor

Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Natalya Poklonskaya, ABD'nin Barış Pınarı Harekatı'nı bahane edip Türkiye'ye yaptırım uygulamayı öngören tasarıyı şantaj ve tehdit olarak yorumlandı.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat çeken çıkış: Türkiye'ye şantaj yapılıyor

Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Natalya Poklonskaya, ABD Temsilciler Meclisi'nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etmesini 'şantaj ve tehdit' olarak niteledi.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarıyı Telegram hesabından değerlendiren Poklonskaya, "Washington, kimin dost kimin düşman olduğunu artık karıştırıyor. Ankara'ya yaptırım uygulama kararı, Washington'un oybirliği yapamadığını ve diplomasiyi 'şantaj ve tehdit' kullandığını açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Poklonskaya, Washington'un diğer egemen devletlere yönelik umursamaz tutumunun ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanlığı için günlük olarak yürütülen özenli ve sıradan bir çalışması haline geldiğini ifade etti.

"Bu politika, küresel kararlar alma ehliyetinin fiilen yitirilmesine ve ABD'nin giderek daha az ülke tarafından dünya lideri olarak görülmesine yol açtı, zira liderin ana özelliği adaletli olmasıdır" diye devam eden Poklonskaya, küresel politikanın ve geleceğin tek bir ülkenin çıkarları üzerine inşa edilemeyeceğini vurguladı.

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etmişti.

Bakanlar, askeri anlaşmalar, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) ve Halkbank'ı da kapsayan tasarı, 16 'hayır' oyuna karşı 403 'evet' ile Meclis'ten geçmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fed kritik faiz kararını açıkladı

Fed kritik faiz kararını açıkladı