30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Almanya Cumhurbaşkanı, Marzabotto katliamı için İtalya’dan özür diledi

Almanya Cumhurbaşkanı, Marzabotto katliamı için İtalya’dan özür diledi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Nazilerin 1944'te İtalya'da 770 sivili katletmesi nedeniyle İtalyan halkından ve kurbanların yakınlarından resmen özür diledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya Cumhurbaşkanı, Marzabotto katliamı için İtalya’dan özür diledi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 1944'te Nazilerin İtalya'nın Marzabotto beldesinde gerçekleştirdiği katliamın 80. yıl dönümü anma törenine katılarak, İtalyan halkından ve kurbanların yakınlarından resmen özür diledi.

"Acı ve Utanç Hissediyorum"

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte törene katılan Steinmeier, Marzabotto'da hayatını kaybedenler anısına yapılan anıta çelenk bıraktı. Törende bir konuşma yapan Steinmeier, "Burada kelimeler az kalıyor. 80 yıl önce yaşananları anlatmaya bunlar yetmez. Ne kadar zulüm, ne kadar acı. Bugün burada konuşmam, hayatını kaybedenlerin yakınlarının Almanlarla uzlaşması sayesinde mümkün oldu. Alman Cumhurbaşkanı olarak yalnızca acı ve utanç hissediyorum. Ölenlerin önünde eğiliyorum ve ülkem adına sizden özür diliyorum," ifadelerini kullandı.

Mattarella'dan Teşekkür Mesajı

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ise Alman mevkidaşına, katliamın yıl dönümünde yanlarında olduğu için teşekkür etti. Mattarella, "Vahşice katledilen bunca yaşam karşısında hep birlikte başımızı eğmek, insanlık dışı Nazi vahşetinin açtığı yaraları dayanışma ile doldurmak için buradayız. Hatırlamak için buradayız çünkü hafıza sorumluluk ister" dedi.

Marzabotto Katliamı Hakkında

Marzabotto katliamı, İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında Nazilerin işgal ettiği İtalya'da gerçekleştirdiği en ciddi katliamlardan biri olarak biliniyor. 29 Eylül-5 Ekim 1944 tarihlerinde Nazi birlikleri, İtalya'nın Bologna kenti yakınlarındaki Marzabotto beldesinde aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 770 sivili vahşice katletmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın'a geçmiş olsun ziyareti

Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın'a geçmiş olsun ziyareti