27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Almanya seçime gidiyor: Halefi o isim oldu

Almanya seçime gidiyor: Halefi o isim oldu

Almanya’da eylül ayında yapılacak genel seçimler için Hıristiyan Birlik Partileri’nin başbakan adayı, Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet oldu. Söder, inadını bıraktı.      

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya seçime gidiyor: Halefi o isim oldu

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) yönetim kurulunda alacağı kararı kabul edeceğini söyleyen Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, dün bir açıklama yaparak çekildiğini duyurdu. CDU Yönetim Kurulu pazartesi akşamı yaptığı oylamada Armin Laschet'i aday gösterdi. Oylamada 31 kişi Laschet'i desteklerken 9 üye Söder'e oy verdi. 6 üye ise çekimser kaldı.

Söder’den açıklama
CDU'NUN, "Yönetimin yüzde 77.5'i Laschet'in başbakan adayı olmasını istiyor" açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Bavyera Başbakanı Söder, "Adaylıktan çekildim" dedi. Bir basın toplantısı düzenleyen Hıristiyan Sosyal Birlik Partili Bavyera Başbakanı, başbakanlığa aday olmayacağını duyurdu. Böylece Hıristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) eylül ayındaki genel seçimde başbakan adayı olarak Armin Laschet belirlendi.

Armın Laschet kimdir?
BAŞBAKANI olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin Aachen kentinde 1961 yılında dünyaya gelen Armin Laschet, 1981-1987 yıllarında Münih ve Bonn üniversitelerinde hukuk, 1987- 1988'de gazetecilik eğitimi aldı. Laschet, 1994'e kadar Bavyera'da serbest gazeteci olarak çalıştı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yaptı. Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığı'nı üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk- Alman dostluğuna katkıda bulundu. 39 yıldır evli olan Laschet, üç çocuk babası.

Laschet’e Türklerden destek
CDU Genel Başkanı Armin Laschet'in başbakanlığına Türklerden de destek geldi. Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Laschet'in başbakan olmasının Almanya'da yaşayan herkesin lehine olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bombardıman uçakları Putin'in emrini bekliyor

Bombardıman uçakları Putin'in emrini bekliyor