21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Almanya’da maske ve mesafe kararı

Almanya’da maske ve mesafe kararı

Almanya'da Thüringen Eyalet Mahkemesi, okullarda koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan maske ve mesafe kurallarının faydasız olduğuna ve bu kuralların çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal sağlığı ile selameti açısından tehdit oluşturduğuna hükmetti.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya’da maske ve mesafe kararı

Almanya’nın Thüringen eyaletinde bir mahkeme, okullarda uygulanan, maske ve mesafe tedbirlerinin faydasız olduğu gerekçesi ile bu kuralların kaldırılmasına dair karar verdi. “Focus Online” haberine göre mahkeme bu kararı, iki çocuk annesi bir kadının, okuldaki maske ve mesafe tedbirlerinin çocuklarının selametini zedelediği iddiasıyla açtığı dava üzerine verdi.

Her iki okulda da masker, mesafe ve test uygulamaları yasaklandı
Yerel mahkeme davacı kadının talebini inceledikten sonra 11 Nisan 2021 tarihinde koronavirüs salgını kapsamında okullarda geçerli olan maske, mesafe ve hızlı korona testi uygulamalarının öğrencilerin fiziksel, zihinsel, ruhsal sağlığı ve selameti açısından tehdit oluşturduğuna hükmetti. Verilen bu karar ile birlikte davacı annenin çocuklarının eğitim gördüğü her iki okulda da maske, mesafe ve test uygulamaları yasaklandı.

Hakimin gerekçesi ise şaşırttı. Okullardaki maske ve mesafe kurallarını hem ilgili çocuklar hem de üçüncü kişiler açısından faydasız olarak değerlendiren hakim, enfeksiyon belirlemek için kullanılan PCR ve hızlı korona testlerinin de amaca uygun olmadığına hükmetti.

Sorumsuzca verilmiş bir karar olarak nitelendirildi
Sosyal medyada ciddiye alınmayan kararı doğrulayan Thüringen Eyalet Meclisi üyesi Steffen Dittes herhangi bir isim belirtmeden, “Bu kararın temelini tartışmalı uzmanların fikirleri oluşturuyor. Koronavirüsün mutasyona uğramış türleriyle alakalı bulgular göz ardı edilerek, her iki okulda da hem öğrenciler hem de öğretmenler tehlikeye atıldı.” ifadelerini kullandı ve mahkemenin kararını sorumsuzca olarak niteledi.

Thüringen eyaletinin eğitim bakanlığından yapılan açıklamaya göre, kararda ciddi manada usul hatalarının olduğu ve bu şekilde geçerli dahi sayılamayacağı belirtildi. Karar yüksek mahkeme tarafından incelenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boğaz'da denizanası istilası

Boğaz'da denizanası istilası