22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bilim insanlarından devrim gibi buluş!

Bilim insanlarından devrim gibi buluş!

Bilim adamları, karbondioksiti (CO2) jet yakıtına dönüştürmeyi başardılar. Bu buluş sayesinde sadece yeni uçaklar değil, mevcut uçaklar da gökyüzünde gezinmeye devam edebilecek...      

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bilim insanlarından devrim gibi buluş!

Araştırmacılar, elektrikli hava araçları ve alternatif yakıtların çözüm olmadığı durumlarda hava yolculuğunun çevreye etkisini azaltmak için bir yol bulmuş olabilir. Wired'ın bildirdiği üzere Oxford Üniversitesi bilim adamları, başarılı bir şekilde CO2'yi (karbondioksit) jet yakıtına dönüştürmeyi başardılar ve böylelikle geleneksel sistemlerle çalışan hava araçlarının net sıfır emisyona sahip olma ihtimalini gerçeğe dönüştürdüler.

Bu teknik, organik yanma yöntemini kullanarak temel olarak yakıtın yanma sürecini tersine çeviriyor. Ekip, bir sitrik asit, hidrojen ve demir-mangan-potasyum katalistini ısıtarak CO2'yi jet hava araçlarını güçlendirebilecek sıvı yakıta dönüştürdü.

Bu yaklaşım pahalı olmamasının yanı sıra karmaşık da değil ve yaygın malzemeleri kullanıyor. Ayrıca hidrojen ve suyu yakıta çevirme süreçlerinden de daha ucuz.

Ancak bu yöntemi hava araçlarına taşımanın önünde zorluklar da yok değil. Laboratuvar yöntemi sadece birkaç gram yakıt üretti ve tek bir uçuş için bile bundan çok daha fazlasına ihtiyaç duyulduğu kesin. Ayrıca karbon yakalama yöntemlerinin çok daha yaygın kullanılması da gerekiyor. Son olarak da eğer etkin bir şekilde sıfır emisyon istiyorsanız, yakalama ve dönüştürme sistemlerinin de temiz enerji kullanıyor olması gerekiyor.

Yine de araştırmacılar, bu konularda büyük bir zorluk görmüyorlar ve endüstri ortakları ile görüşmelere başlamış durumdalar. Ayrıca bu seçeneğin filolar için en mümkün seçeneklerden biri olması da mümkün. Elektrik veya farklı bir yakıta geçiş yapmak için firmaların pek çoğunun hava araçlarını tamamen yenilemesi gerekecektir. Ancak bu dönüştürme süreci ile havayolları, var olan hava araçlarını kullanmaya devam ederken, tamamen çevre dostu sistemlere geçene kadar karbon-nötr olabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DSÖ ‘daha ölümcül’ diyerek açıkladı!

DSÖ ‘daha ölümcül’ diyerek açıkladı!