Türkgün Dünya BM: Gazze'ye insani yardım girişlerinin yüzde 68'i engelleniyor

BM: Gazze'ye insani yardım girişlerinin yüzde 68'i engelleniyor

BM, İsrail'in 18 Mart'ta ateşkesi bozmasının ardından Gazze'ye yönelik insani yardım girişimlerinin yüzde 68'inin engellendiğini açıkladı. BM Sözcüsü, kısıtlamaların insani operasyonları ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Geçiş noktalarındaki engeller de malzeme alımını zorluyor.

BM, İsrail'in 18 Mart'ta ateşkesi bozmasının ardından Gazze'ye yönelik insani yardım girişimlerinin yüzde 68'inin engellendiğini açıkladı. BM Sözcüsü, kısıtlamaların insani operasyonları ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Geçiş noktalarındaki engeller de malzeme alımını zorluyor.

KAYNAK: AA

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in 18 Mart'ta ateşkesi bozmasının ardından Gazze'ye yönelik insani yardım girişimlerinin yüzde 68'ini engellediğini bildirdi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki BM İnsani İşlerden Sorumlu Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) edindiği bilgileri aktaran Dujarric, Gazze'de insani yardım operasyonlarının çok ciddi şekilde kısıtlandığını belirtti.

Dujarric, İsrail'in "askeri operasyonları", insani yardım ve ticari ürünlere yönelik abluka ve insani yardım çalışanları ve tesislerine yönelik ölümcül saldırılarının bu bağlamda büyük rol oynadığına işaret etti.

İsrailli yetkililerin dünden beri 14 insani yardım girişiminin 8'ini engellediğini vurgulayan Dujarric, Tel Aviv'in 18 Mart'ta ateşkesi bozmasının ardından BM'nin 170 insani yardım operasyonu için girişim yaptığını ancak bunların yüzde 68'inin engellendiğini duyurdu.

Dujarric, İsrailli yetkililerin aynı zamanda geçiş noktalarındaki malzemelerin alınmasına engel olduklarını ifade etti.

Mevcut durumun çok zor olduğuna dikkati çeken Dujarric, İsrail'in kısıtlayıcı uygulamalarının "hayat kurtarıcı misyonların" gerçekleşmesini zorlaştırdığını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *