21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Boris Johnson'dan istifa çağrılara ret

Boris Johnson'dan istifa çağrılara ret

İngiltere'de Başbakanlık binasında kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği partilerin düzenlenmesine tepkiler sürerken, Başbakan Boris Johnson bir kez daha istifa çağrılarını reddetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boris Johnson'dan istifa çağrılara ret

İngiltere'de Başbakanlık binasında korona virüs kısıtlamalarının uygulandığı dönemde parti düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından Başbakan Boris Johnson'ın üzerindeki istifa baskısı giderek artıyor. Partilere yönelik polis soruşturması devam ederken, Johnson'ın talebi üzerine kıdemli memur Sue Gray'in de partilere ilişkin hazırladığı raporunun bugün Başbakanlığa teslim edilmesi bekleniyor. Başbakan Johnson'a Avam Kamarası'nda yapılan Başbakana Sorular Oturumunda yine muhalefet kanadından istifa çağrısı geldi. İşçi Partisi lideri Keir Starmer konuşmasında, Johnson'ın istifa etmesi gerektiğini, ancak bunun yerine parlamentoyu yanlış yönlendirdiğini ifade etti. Starmer, "Gerçek şu ki şu anda bir İngiltere Başbakanı'nın polis soruşturmasına tabi tutulduğu, ülkeyi yönetemediği, doğru şeyi yapamadığı ve kabinesinin sesini çıkarmayarak her geçen gün daha fazla suç ortağı haline geldiği utanç verici bir manzaraya sahibiz" dedi.

Starmer, kıdemli memur Gray'in raporunun müdahale edilmeden, olduğu gibi yayınlamasını istedi. Söz konusu partilere yönelik polis soruşturmasına da değinen Starmer, Johnson'a, "Başbakan, davranışının ülkemize verdiği zararı gerçekten anlamıyor mu?" diye sordu. Johnson ise, "Raporu bağımsız araştırmacılara bırakmalıyız. Tabii ki raporu aldığımda, dediğimi yapacağım" şeklinde konuştu. Johnson ayrıca Starmer'a yanıt olarak Downing Street'teki parti skandalları nedeniyle "istifa etmeyeceğini" söylerken, polis soruşturması hakkında yorum yapamayacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'da Alanyaspor maçı hazırlıkları sürdü

Galatasaray'da Alanyaspor maçı hazırlıkları sürdü