18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Demokratlar, Kamala Harris'in başkanlık yarışına hazır olduğunu düşünüyor

Demokratlar, Kamala Harris'in başkanlık yarışına hazır olduğunu düşünüyor

ABD'de yapılan ankette, Başkan Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden çekilmesi halinde yerine gelecek Kamala Harris'in "iyi bir iş çıkaracağını" düşünen Demokratların oranı yüzde 60 çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demokratlar, Kamala Harris'in başkanlık yarışına hazır olduğunu düşünüyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

AP/NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete göre, Biden'ın adaylıktan çekilmesi durumunda Başkan Yardımcısı Harris'in parti içindeki durumu değerlendirildi. Ankete katılan Demokrat seçmenlerin %60'ı Harris'in iyi bir iş çıkaracağına inanırken, %20'si bu fikre karşı çıktı. Geri kalan %20 ise fikir belirtmedi.

Genel Seçmenin Harris'e Bakışı

Partililerin dışındaki genel seçmenin ise Harris'in başkan olması durumuna temkinli yaklaştığı ortaya çıktı. Sadece 10 yetişkinden 3'ü, Harris'in başkanlık görevini iyi bir şekilde yerine getireceğini düşünüyor. Katılımcıların yarısı ise Harris'in bu göreve uygun olmadığını belirtirken, %20'si ise yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Biden'ın Çekilmesi Baskıları Artıyor

27 Haziran gecesi gerçekleşen canlı yayın tartışmasında zayıf bir performans sergileyen başkan Biden'a, sağlık durumu nedeniyle adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar artıyor. Biden'ın yerine geçecek isimler arasında ise Başkan Yardımcısı Harris öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına destek

Dışişleri Bakanlığı'ndan Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına destek