20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Öldürülecek ve sürülecekler listesi yapıldı

Öldürülecek ve sürülecekler listesi yapıldı

ABD, Birleşmiş Milletler'e ellerinde Moskova'nın "Ukrayna'nın işgali sonrası öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalılar listesi" hazırladığına dair istihbarat bilgileri olduğunu bildirdi.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öldürülecek ve sürülecekler listesi yapıldı

ABD, Birleşmiş Milletler'e ellerinde Moskova'nın "Ukrayna'nın işgali sonrası öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalılar listesi" hazırladığına dair güvenilir bilgiler olduğunu bildirdi.

The Washington Post'un gördüğü mektuba göre ABD, BM'ye Moskova'nın işgal sonrası planında işkence, zorla kaybetmeler ve "insanların yaygın acı çekmesi" olduğunu belirtti. ABD, istihbaratla ilgili detay paylaşmadı.

Bazı isimler hedef alınarak öldürülecek
Mektubun altında imzası olan ABD’nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Bathsheba Crocker, bazı isimlerin de hedef alınarak öldürüleceğini belirtti. Crocker, listedeki isimlerin Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı hamleye karşı çıkacağı düşünülen isimlerden oluştuğunu düşündüklerini ifade etti.

Muhalifler, gazeteciler, dini ve etnik azınlıklar
Crocker, Rus ordusunun hedef alacakları arasında Rusya'dan ve Belarus'tan Ukrayna'ya kaçmış muhalifler, gazeteciler, yozlaşma karşı aktivistler, dini ve etnik azınlıklar ile LGBTİ+'ler olacağını yazdı.

Kampa gönderileceklerin listesi
ABD temsilcisi, "Daha spesifik olarak Rusya güçlerinin öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalıların isimlerinin konulduğu bir liste hazırlanıyor. Elimizde buna işaret eden güvenilir bilgiler var" iddiasında bulundu.


Rusya'nın büyük şehirlerinde terör saldırısı istihbaratı
Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, net olarak açıklamadığı "medya kaynaklarına" atıfta bulunarak, Rusya'nın büyük şehirlerinde "terörist saldırı riski" olduğunu duyurdu. Elçilik web sitesinde yayınlanan uyarıda, "Basında çıkan haberlere göre, Moskova ve St. Petersburg da dahil olmak üzere büyük şehirlerde ve Rusya'nın Ukrayna sınırındaki bölgelerde alışveriş merkezleri, tren ve metro istasyonları ve diğer kalabalık yerleri hedef alan saldırı tehdidi var" denildi.

Putin komutanlara 'vurun' emri verdi
Amerikan istihbaratı medyaya ilginç bir iddia daha sızdırdı. Washington Post gazetesi ile CNN televizyonunun ABD'li yetkililere dayandırdığı haberlerinde, Putin'in Ukrayna saldırının başlatılmasına ilişkin emrinin ordu komutanlarına gittiğine dair Amerikan istihbaratının elinde bilgi olduğu iddia edildi.

Kod adı: Operasyon Z
Ukrayna - Rusya sınırındaki kriz için diplomatik çözüm için zamana karşı yarış sürerken bölgeden gelen görüntüler tabiri caizse dünyayı şoke etti. Ukrayna sınırına doğru ilerleyen Rus tanklarının 'Z' harfi ile işaretlendiğinin ortaya çıkması sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 ay yapmayın görün bakın ne olacak

1 ay yapmayın görün bakın ne olacak