20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Ekonomi Bakanı Habeck uyardı: Tasarrufa geçin!

Ekonomi Bakanı Habeck uyardı: Tasarrufa geçin!

Almanya'da Rusya'nın gazı kesme ihtimali krize neden oldu. Bu doğrultuda Almanya yeni önlemleri gündeme aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomi Bakanı Habeck uyardı: Tasarrufa geçin!

Rusya'nın Almanya'ya verdiği gazı kesme ihtimaline karşı Almanlar telakkuza geçti. Gaz seviyesinin yüzde 25 düzeylerine indiği ülkede, Ekonomi Bakanı Habeck halkı uyardı.

Almanya, Rus gazının kesilme ihtimaline karşı yeni önlemleri hayata geçirme kararı aldı. Ekonomi Bakanı Habeck, “Gaz seviyesi yüzde 25’e indi. Tasarrufa geçin” dedi.

Rusya'ya doğalgaz konusunda bağımlı olan ülkelerin başında gelen ve savaş nedeniyle çıkış yolu arayan Almanya, acil durum eylem planına geçti. Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Rusya'dan gelen doğalgazın kesintiye uğrama olasılığına karşı 'Gaz Acil Durum Planı'nda erken uyarı seviyesine geçildiğini açıkladı. Tedbir almak zorunda olduklarını ifade eden Habeck, "Depolarda doluluk seviyesi yüzde 25'te" diye konuştu.

RUSYA RUBLEDE KARARLI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğalgaz ticaretinde Rus rublesi bazlı ödemeye geçeceklerini duyurmasından bir hafta sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Avrupa'nın rubleyle ödemeyi reddetmesi halinde gaz vermeyeceklerini ifade etti. Bu sözler, Almanya'yı harekete geçirdi. Bakanlık, gaz arzına ilişkin yetkililer ve enerji tedarikçilerinden oluşan bir kriz ekibinin kurulacağını duyurdu. Kriz masası her gün durum değerlendirmesi yapacak.

BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI
Arz güvenliğini artırmak için daha fazla önlem alınabileceğini belirten Bakan Habeck, tüketicileri ve şirketleri doğalgaz tüketimini azaltmaya çağırdı. Bakan, "Tasarruf edilen her kilovatsaatin yardımcı olduğunu açıkça söyleyebileceğim bir durumdayız. Her kilovatsaat bir katkıdır, bu zamanı iyi atlatmak için çok yardımcı olur. AB ülkelerinin, Rus gazının kesilmesi ihtimaline karşı birlikte hareket etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

ÜÇ SEVİYE VAR
Gaz Acil Durum Planı, erken uyarı, uyarı ve acil durum olmak üzere üç seviyeden oluşuyor. Şu anda geçilen erken uyarı, acil gaz planının ilk seviyesini oluşturuyor. Planın ikinci ayağı olan Uyarı Seviyesi, gaz arzında bir kesinti veya gaz arzı durumunda önemli bir bozulmaya yol açan olağanüstü yüksek bir gaz talebi olduğunda yürürlüğe giriyor. Acil Düzey'e ise olağanüstü yüksek bir gaz talebi olduğunda veya gaz arzında önemli bir kesinti veya arz durumunda başka bir önemli bozulma olduğunda geçiş yapılıyor.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezası 5 yıla çıkarıldı!

Cezası 5 yıla çıkarıldı!