21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Federaller, belediye başkanını gazladı

Federaller, belediye başkanını gazladı

Trump'ın talimatıyla federal kuvvetlerin müdahale ettiği protesto alanına giden Demokrat Partili belediye başkanı, gazlanmasına rağmen, daha önce yerel polis teşkilatını dizginlemediği için kendini protestoculara affettiremedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Federaller, belediye başkanını gazladı

ABD'nin Oregon eyaletinin Portland kentinde 'Black Lives Matter/BLM' (Siyahların hayatları değerlidir) hareketine destek için iki aydır süren protestolara Başkan Donald Trump'ın talimatıyla federal kuvvetlerin müdahale etmesi gerilimi artırdı. Federal ajanlar, protestocuların tarafını tuttuğunu sergileme çabasına giren Demokrat Partili Belediye Başkanı Ted Wheeler'ı da göz yaşartıcı gaza boğdu.

İki aydır federal mahkemeyi çeviren demir tellerin önünde protesto alanı kuran eylemcilerin yanına giden Belediye Başkanı Ted Wheeler da kalabalıkla birlikte federallerin gazlı müdahalesine uğradı.

İlk kez gazlandığını belirten Wheeler, kalabalıktan uzatılan koruyucu gözlüğü takıp su içerken afallamış gözüktü ve öksürdü. Buna rağmen protestocuların ön safını bırakmadı ve gaza maruz kalmaya devam etti. Bunun üzerine eylemi tırmandırıp alanda büyük bir ateş yakan protestoculara federaller gaz fişeği ve ses bombası yağdırdı. Kalabalığın içinde belediye başkanının da bulunduğunu bilip bilmedikleri ise netleşmedi.

Oregon'un en büyük şehrine federal ajanların konuşlandırılmasına muhalefet etmesine rağmen pek çok kesimin sert eleştirilerinin hedefinde bulunan Portland Belediye Başkanı, alana, geceyi federal ajanlarla çatışarak geçirmiş protestocuları moral destekle yeniden toparlamak için gitmişti.

İlkin "Siyahların hayatları değerlidir" diye bağırıp yumruğunu havaya kaldırdığında kısa bir süre alkışlanan Wheeler, ardından çok sayıda protestocudan küfürle karışık bağırış çağırış aldı.

Protestoculara 'Trump yönetiminin şehri işgaline karşı koymaya geldikleri için' teşekkür eden belediye başkanı, burada Portland direnişinin ön cephesini oluşturduklarını dile getirdi.

Ancak belediye meclisi üyeleri dahil pek çok Portland sakininin öfkesini yatıştıramadı.

İki aydır süren eylemleri bastırmak için federal ajanların konuşlanmasının öncesinde şehrin polis teşkilatı tarafından gazlanan protestocular, Wheeler'ı emrindeki yerel polisi dizginlemediği için eleştiriyor.

İş aleminin liderleri ise federal ajanların konuşlanmasına mahal bırakmadan protestoları bastırmadığı için Wheeler'ı kınıyor.

Dolayısıyla protesto alanındaki eylemciler "Ted'i gazla" yazılı pankartlar açmış vaziyetteydi.

Öğle saatlerinde alandan ayrılan belediye başkanının etrafı protestocular tarafından çevrildi ve kızgın bağırışlar yükseldi. İçlerinden biri Wheelar'a "Senin her gece burada olman lazımdı" diye bağırdı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mısır'da halk ayaklandı

Mısır'da halk ayaklandı