20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Türkiye ve Erdoğan'ı neden hedef alıyor?

Türkiye ve Erdoğan'ı neden hedef alıyor?

Yahudilerin sahip olduğu ABD merkezli Tablet Magazine isimli dergi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un özellikle son günlerde tırmanan Türkiye ve Erdoğan düşmanlığının sebebini yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tartışmayı bilerek tırmandıran Macron'un amacı ne? İşte cevabı...    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve Erdoğan'ı neden hedef alıyor?

ABD merkezli Yahudilerin sahibi olduğu Tablet Magazine isimli dergi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'yi hedef alan siyaset anlayışının perde arkasındaki detaylarını kaleme aldı. Dergi, Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile girdiği söz savaşlarını, koltuğunu kaybetmemek için son dönemde kasıtlı olarak şiddetlendirdiğini belirtti. İşte o makaleden öne çıkanlar...

Macron'un Türkiye saldırganlığı
ABD merkezli Tablet Magazine isimli dergi, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilime değindi.
Macron'un kendi çıkarları için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile söz savaşlarına girdiğini vurgulayan makale, 'Macron'un Türk Gambit'i (Satrançta daha iyi bir hamle yapmak için feda edilen taş)' başlığıyla yayımlandı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam'ı hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı hakkında ''Macron'un bir tür akıl tedavisine ihtiyacı var. Din özgürlüğüne inanmayan ve kendi ülkesinde yaşayan farklı inançlardan milyonlarca insana karşı bu şekilde davranan bir devlet başkanı hakkında söylenecek başka ne var?'' ifadelerine vurgu yapıldı.

Macron'un İslam ayrılıkçılığı politikasını seçimi yeniden kazanmak adına bir kampanyaya çevirdiğini belirten Tablet, ''Bize öyle geliyor ki, Macron'un iç politikası, Fransa'ya özgü bir dizi sorunu ele almak için tamamen meşru bir girişim olsa da, dış stratejisi, temel açılardan uyuşmayan şaşırtıcı bir karar'' yorumunda bulundu.

''Erdoğan ile çekişmesi politikasına fayda sağlıyor''
Macron'un anketlerde geriye düşmesinin ardından bu politikaları daha sert şekilde kullandığına vurgu yapılan makalede, Türkiye'ye saldırmanın, Fransa Cumhurbaşkanı'na ve ülkesinde rant sağladığı belirtildi.

Tablet, 'Erdoğan ile çekişmenin' Macron'un politikasına faydası olduğunu belirterek, Ermeni ve Kürt diasporalarına verilen açık desteğin de Türkiye'nin tepkisini çekerek tartışmaları alevlendirdiğini belirtti.

 

NATO VE ABD'yi kışkırtıyor
Öte yandan söz konusu makalede, Macron'un İslam politikasının yanında, NATO ve ABD'yi de Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerinden Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalıştığı vurgulandı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rus aşısında şoke eden gelişme!

Rus aşısında şoke eden gelişme!