Türkgün Gündem MSB: Son bir haftada 69 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son bir haftada 69 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son bir haçta yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 69 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son bir haçta yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 69 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

MUHABİR: Eylül Şahin

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü terörle mücadele operasyonları ve hudut güvenliği ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar çerçevesinde 69 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren, toplamda 221 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bu süreçte, 64 terörist Irak'ın, 157 terörist ise Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Hudut Güvenliği ve Yasadışı Geçişler

Toplantıda, hudut güvenliğiyle ilgili gelişmelere de yer verildi. Son bir hafta içinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 105 kişi yakalanırken, 1 Ocak'tan bugüne kadar toplamda 320 kişi yakalandı. Ayrıca, 5 bin 130 kişinin yasadışı geçişi engellendi. Bunun yanı sıra, Cizre Hudut Karakolu'na teslim olan bir PKK'lı terörist, örgüt içindeki çözülmenin devam ettiğine işaret etti. Ayrıca, son operasyonlarda 135 kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi.

Suriye'deki Durum ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kararlılığı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, Suriye'deki gelişmelere de değindi. Aktürk, PKK/PYD/YPG/SDG terör örgütlerinin Suriye halkı üzerindeki baskılarını ve toprak işgallerini vurgulayarak, "Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile sınırlarımıza tehdit oluşturan tüm terör unsurlarına karşı aldığımız önleyici ve yok edici tedbirlerle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Gazze'deki Ateşkes ve Uluslararası Sorumluluk

Aktürk, Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes mutabakatına da değindi. Kalıcı bir ateşkesin sağlanmasını temenni eden Aktürk, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaşması gerektiğini ve uluslararası toplumun iki devletli çözüm temelinde adil bir barış süreci başlatma sorumluluğunun yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

GKRY'nin 5. parselde sondaj çalışması için Navtex yayımlaması

Son olarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından yayımlanan Navtex ile ilgili açıklamada bulunuldu. Bakanlık, GKRY'nin 5. parselde sondaj çalışması için yayımladığı ikazın, Türkiye’nin Deniz Yetki Alanı dışında, yaklaşık 22 kilometre güneyinde olduğunu belirtti. Türkiye, bu alandaki hak ve menfaatlerini kararlılıkla savunmaya devam edeceğini ve kıta sahanlığının ihlal edilmesi durumunda gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı, tüm bu gelişmeler ışığında Türkiye’nin güvenliği ve bölgesel istikrar için gerekli adımları atmaya devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışı rekor kırdı: Yıllık artış yüzde 91,5!

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışı rekor kırdı: Yıllık artış yüzde 91,5!

Çin'de şubat ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla belirgin artış kaydettiği bildirildi.

Çin'de şubat ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla belirgin artış kaydettiği bildirildi.

KAYNAK: AA

Çin Otomobil Üreticileri Birliğinin (CAAM) verilerine göre, şubatta "Yeni Enerji Aracı (NEV)" olarak adlandırılan, şarj edilebilen, pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçların üretimi 888 bine, satışları 892 bine çıktı.

Elektrikli araç üretimi yıllık bazda yüzde 91,5, satışları yüzde 87,1 artış kaydederken elektrikli araçların toplam satışlar içindeki payı yüzde 41,9'a yükseldi.

Geçen yıl şubat ayında NEV üretimi, yıllık bazda yüzde 16 azalarak 464 bine, satışları ise yüzde 9,2 azalarak 477 bine gerilemişti.

CAAM Genel Sekreter Yardımcısı Çın Şıhua, hükümetin tüketimi teşvik etmeye yönelik politikalarının ve tüketici ürünleri takas programlarının uygulanmasıyla Çin otomotiv endüstrisinin istikrarlı gelişimini sürdüreceğine inandıklarını belirtti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *